Διευθυντής “ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ”: «Ζητώ ιατροδικαστική γνωμάτευση η οποία θα επιβεβαιώνει ότι τα τραύματα του 26χρονου προκλήθηκαν από αρκούδα »

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς με θέμα την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου ΦΕΚ:7/2/2014 περί «λήψης μέτρων για τη διαχείριση προσέγγισης-αλληλεπίδρασης Αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές». Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια.

Ο Διευθυντής της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” Νίκος Γραμμενόπουλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό που διαδραματίστηκε στην Αγία Άννα, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ένας 26χρονος από επίθεση αρκούδας, ζήτησε ιατροδικαστική γνωμάτευση, η οποία θα επιβεβαιώνει ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από αρκούδα.

Συγκεκριμένα είπε ο κ. Γραμμενόπουλος: «Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, υπάρχει ένας άνθρωπος που λέει ότι δέχθηκε επίθεση από αρκούδα, εκτός του αστικού ιστού. Θα ήθελα να έχω μια ιατροδικαστική γνωμάτευση η οποία να λέει ότι η επίθεση ήταν από αρκούδα. Να λέει δηλαδή ότι τα τραύματα που φέρει ο τραυματίας, ότι είναι από αρκούδα. Όταν θα τη δούμε, τότε θα πούμε ότι ναι, όντως ήταν από αρκούδα. Εγώ προσωπικά, αλλά και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, θεωρούμε ότι δεν ήταν επίθεση από αρκούδα. Θα μπορούσε να είναι επίθεση από αγριογούρουνο, καθώς μέχρι χθες, ο κύριος ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το αγριογούρουνο να τον κυνηγάει από πίσω».

Μετά τη συγκεκριμένη δήλωση υπήρξε ολιγόλεπτη ένταση, με τον Αντιδήμαρχο Νεστόριου Γιώργο  Καραβασίλη να ενίσταται.

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας τοποθετήθηκε επί του θέματος δηλώνοντας τα ακόλουθα «Ως άνθρωπος, ως γιατρός και ως πολιτικός επισκέφτηκα το σπίτι του θύματος, το οποίο δέχθηκε επίθεση από αρκούδα. Δεν είμαι ιατροδικαστής, είμαι γιατρός και σας διαβεβαιώνω ότι υπήρξε επίθεση αρκούδας. Τα τραύματα που έφερε το θύμα ήταν ξεκάθαρα. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Για αυτό ζήτησα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από τον κ. Γραμμενόπουλο να ανακαλέσει».

Χρύσα Κοσμίδου

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη σύσκεψη και τα συμπεράσματα σε επόμενο ανάρτηση της εφημερίδας «Ορίζοντες»

Comments are closed.

You May Also Like

Καστανόφυτο: Τρεις εικόνες έκλεψαν άγνωστοι δράστες από το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Άνω Περιβόλι

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους του χωριού την Δευτέρα το πρωί

Έγκριση διάθεσης πίστωσης 250.000,00 € για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία, διευθετήσεις και αποκαταστάσεις στην περιοχή του Σαρανταπόρου»

  Έγκριση διάθεσης πίστωσης 250.000,00 € για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία, διευθετήσεις…

Ἑορτές Ἁγιορειτῶν Ἁγίων σέ Βυζαντινά Ἐκκλησάκια τῆς Καστοριᾶς

Τρεῖς Ἁγιορεῖτες Ἅγιοι, παλαιότεροι καί νεοφανεῖς, ἑορτάσθηκαν στήν Καστοριά

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. 2020-21: Τη 2η θέση κατέκτησαν οι Έφηβοι του Α.Σ. Καστοριάς

  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. 2020-21:  Τη 2η θέση κατέκτησαν οι Έφηβοι…

Ημερήσια εκδρομή στο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών-Κοζάνης από το ταξιδιωτικό γραφείο Fourkiotis Tours

Ημερήσια εκδρομή στο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών-Κοζάνης από το ταξιδιωτικό γραφείο Fourkiotis Tours

Συνεχίζουμε τον αγώνα με περισσότερες δυνάμεις και καλύτερες προϋποθέσεις

Τα εκλογικά αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών στη Δυτική Μακεδονία μας δίνουν δύναμη…

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε πρόγραμμα συνεργασίας με το αντίστοιχο Γερμανικό Ίδρυμα Hochschule Karlsruhe

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε πρόγραμμα συνεργασίας με το αντίστοιχο Γερμανικό…

A to Z Για να τα μάθεις όλα από το Άλφα ως το Ωμέγα!

Ολιγομελή τμήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή.Νέα τμήματα καθ’ όλη την…

Σημαντική δωρεά από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καστοριάς στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού

Σημαντική δωρεά από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καστοριάς στο Κέντρο Υγείας…