Διευρύνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις

 

Υπογράφηκε από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απόφαση με την οποία διευρύνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.

Με την απόφαση:

  • Οι όροι και οι προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τη ρύθμιση οφειλών ύψους έως 50.000 ευρώ επεκτείνονται και για ρύθμιση οφειλών έως 125.000 ευρώ (για φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες).
  • Καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για ρύθμιση οφειλών και άνω των 125.000 ευρώ (για φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες).
  • Επεκτείνεται για όλους (φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα π.χ. εμπόρους, νομικά πρόσωπα, φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. αυτοαπασχολούμενους, δικηγόρους, αγρότες) η δυνατότητα ρύθμισης και για τις οφειλές που γεννήθηκαν έως και την 31-12-2017 αντί της 31-12-2016 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τα ευεργετήματα για όσους οφειλέτες ενταχθούν στη ρύθμιση έχουν ως εξής:

  • Η οφειλή μπορεί να αποπληρωθεί σε έως και 120 δόσεις.
  • Διαγράφονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής έως και 85%.
  • Δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
  • Χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη.

Η σημαντική αυτή διεύρυνση της δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα διευκολύνει τους οφειλέτες να παραμείνουν ενταγμένοι στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενισχύοντας παράλληλα τα δημόσια έσοδα.

 

 

You May Also Like

Κρίσιμα ερωτήματα για την καταστροφή στη βάση των F-16 στην Αγχίαλο

H στιγμή της ισχυρής έκρηξης στις αποθήκες πυρομαχικών

Τετραήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Κωνσταντινούπολη μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου

Απαγορεύονται κάθε είδους συναντήσεις, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις μέχρι την Κυριακή

H ακρίβεια αλλάζει την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων

Στροφή σε πιο ορθολογικές αγορές, ιδιωτική ετικέτα, χύμα προϊόντα και συχνή αλλαγή μάρκας

Θεσσαλονίκη: Χαριστική βολή για καταστήματα – Φόβοι για οριστικά λουκέτα

Θεσσαλονίκη: Χαριστική βολή για καταστήματα – Φόβοι για οριστικά λουκέτα

Πανικός από εμπρησμό σε ουζερί στην Πτολεμαΐδα

Οι γείτονες βγήκαν στον δρόμο με πυροσβεστήρες στα χέρια και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά

Πολεμική Αεροπορία: Έρχονται άλλα έξι Ραφάλ

Τα επιπλέον γαλλικά μαχητικά που θα προμηθευθεί η Πολεμική Αεροπορία θα είναι…

Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς: Συνελήφθη ξανά και θα απελαθεί, λένε οι Σέρβοι

Νέα ανατροπή στην υπόθεση Τζόκοβιτς – Συνελήφθη ξανά παρά τη νίκη του…

Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε…