Διοργάνωση θεματικών εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η καινοτομία αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, ιδιαίτερα σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού ή κρίσεων.Όταν αυτή η αντίληψη γίνεται πράξη από πολλές επιχειρήσεις, δεν μπορεί παρά κι η περιφέρεια στην οποία παράγουν, να ευημερεί.

Πώς όμως μια ιδέα γίνεται πράξη;

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και για την ανάδειξη των “έξυπνων” κλάδων της νέας Προγραμματικής Περιόδου, η Δομή στήριξης RIS/ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να υλοποιήσει τα πρώτα θεματικά εργαστήρια της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (ΔΕΑ),η οποία αποτελείτο βασικό εργαλείο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Στόχος των παραπάνω είναι ο εντοπισμός των δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού τομέα που -αξιοποιώντας την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία- μπορούν να προκαλέσουν διαρθρωτικές αλλαγές στις επιχειρήσεις και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, θέτοντας σε αναπτυξιακή τροχιά τη Δυτική Μακεδονία.

Η επιτυχία των ΔΕΑ και κατά συνέπεια της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή και συνεργασία των επιχειρήσεων, της ερευνητικής κοινότητας, των υπευθύνων του δημοσίου τομέα για την κατανομή των διαθέσιμων πόρων, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών με τη μορφή της συλλογικής εκπροσώπησης.

Προκειμένου να καθοριστούν οι τομείς και οι κλάδοι των εργαστηρίων που προγραμματίζονται, παρακαλούμε να δηλώσετε ενδιαφέρον με τη συμμετοχή σας μέχρι την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στη διεύθυνση:

https://forms.gle/QrDHDRXbXvVANwYVA

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα στελέχη της Δομής στήριξης RIS / ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

You May Also Like

Άρχισαν να λειτουργούν τα τμήματα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Φουντουκλή – Χλόη

Άρχισαν να λειτουργούν τα τμήματα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Φουντουκλή –…

Ο άγιος Μηνάς και η απελευθέρωση της Καστοριάς (11η Νοεμβρίου 1912) Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Ο άγιος Μηνάς και η απελευθέρωση της Καστοριάς (11η Νοεμβρίου 1912) Του…

Πολιτική Προστασία Δήμου Καστοριάς: έκκληση για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

Πολιτική Προστασία Δήμου Καστοριάς: έκκληση για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

Έγκριση 30.000€ από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας προς την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και τον Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Η εμπειρία των δύο φορέων στην αντιμετώπιση περιστατικών αυτισμού θα συνδράμει απόλυτα στην αποτελεσματικότητα αυτής της προσπάθειας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Π.Ε. Καστοριάς για την επόμενη εβδομάδα (από 26-11-2018 έως 02-12-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Π.Ε. Καστοριάς για την…

Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και των Γρεβενών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και των Γρεβενών για κατοχή ναρκωτικών…