Δραματική εκτίμηση: Μέχρι και 2,5 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε όλη τη χώρα πλέον έχει υπερβεί τα 2 ευρώ το λίτρο, το diesel ήδη κατά μ.ο. βρίσκεται στο 1,8 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης από σήμερα θα διατίθενται με μέση τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα στο 1,5 ευρώ.

Πέντε λεπτά ακριβότερα απ’ ότι χθες! Στην περίπτωση των νησιών, όπως πάντα, η κατάσταση ακόμα χειρότερη… Την εκτίμηση ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έκανε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Γιώργος Ασμάτογλου, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύοντας» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο. Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης. «Είναι θέμα ημερών να πιάσει και το 1,60 ευρώ», λέει στο newmoney ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) κ. Θέμης Κιουρτζής.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Οι αυξήσεις όχι μόνο είναι ραγδαίες και γίνονται καθημερινά, όμως δεν φαίνεται και το τέλος», σπεύδει να προσθέσει. Απ’ τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου ως και χθες οι τιμές των καυσίμων κατά μ.ο. έχουν αυξηθεί περίπου 20 λεπτά ακολουθώντας το ράλι των διεθνών τιμών. Χθες το brent έφθασε ως τα 132 δολ. το βαρέλι λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Αμερικανού Προέδρου για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες η κλιμάκωση των τιμών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού φθάνοντας ως τον καταναλωτή είναι ραγδαία. Τόσο που ο κ. Κιουρτζής θέτει ευθέως ερωτηματικά για την εμπορική πολιτική των δύο διυλιστηρίων της χώρας. «Κάθε μέρα υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές χονδρικής.

Όσο ανεβάζουν τις τιμές τα διυλιστήρια, τόσο θα ακολουθεί και η υπόλοιπη αλυσίδα φθάνοντας ως τον καταναλωτή», εξηγεί. Υποστηρίζει μάλιστα πως οι τιμές στη λιανική θα ήταν ακόμη πιο μεγάλες με βάση το ρυθμό αύξησης που επιβάλουν τα διυλιστήρια, εάν δεν υπήρχαν πρατήρια με αποθέματα να συγκρατήσουν τις τιμές.

«Σήμερα με βάση τα στοιχεία που έχω θα δούμε τη μέση τιμή διάθεσης του diesel στη λιανική στο νομό Θεσσαλονίκης να είναι χαμηλότερη κι απ’ αυτή που θα χρεώσει το διυλιστήριο στη χονδρική!», λέει χαρακτηριστικά. Χθες η τιμή χονδρικής προς τις εταιρείες εμπορίας που χρέωναν τα ΕΛΠΕ για την απλή (95 οκτανίων) αμόλυβδη βενζίνη ήταν 1,573 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ και η Motor Oil 1,572 ευρώ.

Συμπεριλαμβάνοντας το ΦΠΑ η τιμή πλέον πάει στο 1,95 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το υπόλοιπο ποσό που αναγράφεται στις ταμπέλες των πρατηρίων επιμερίζεται στις εταιρείες εμπορίας, τους βυτιοφορείς και τα ίδια τα πρατήρια! Σε ό,τι αφορά το Diesel, το οποίο σημειώνει μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αμόλυβδη, η τιμή διάθεσης του απλού απ’ τα ΕΛΠΕ χθες ήταν στα 1,446 ευρώ και απ’ τη Motor Oil 1,445 ευρώ.

ΠΗΓΗ:https://parallaximag.gr/

You May Also Like

Ενοπλες δυνάμεις: 12.000 προσλήψεις για την ενίσχυση των συνόρων, πώς θα γίνουν

Ενοπλες δυνάμεις: 12.000 προσλήψεις για την ενίσχυση των συνόρων, πώς θα γίνουν

Πιτσούλη για Μπάρμπα: “Αυτό δεν είναι θάρρος, είναι θράσος”

«Υπερασπίζομαι με πάθος τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη», δήλωσε σε συνέντευξή της…

Τσέρνομπιλ: Ο Λουκασένκο «ανέλαβε» την ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού

Λευκορώσοι ειδικοί ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την παροχή ενέργειας στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό.

Πάμε για παγκόσμια διαγραφή χρεών; Η θεωρία με τις «δύο τσέπες» των κεντρικών τραπεζών

Πάμε για παγκόσμια διαγραφή χρεών; Η θεωρία με τις «δύο τσέπες» των…

Η ΑΕ Ποντίων Κοζάνης τιμά την Αϊτή, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση

Η ΑΕΠ Κοζάνης τιμά την Αϊτή, η οποία ήταν η πρώτη χώρα που…

Κρήτη: Πρόστιμο 300 ευρώ σε 61χρονο άστεγο

Κρήτη: Πρόστιμο 300 ευρώ σε 61χρονο άστεγο

Ο άνδρας που πραγματικά έσπασε το ίντερνετ: Το τέλος της εποχής της αθωότητας

2 Νοεμβρίου 1988 Ο Robert Morris, ένας φοιτητής πληροφορικής που έψαχνε έναν…

Εγκρίθηκαν τρία Προγράμματα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης ανέργων από το Υπουργείο Τουρισμού

Εγκρίθηκαν τρία Προγράμματα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης ανέργων από το Υπουργείο Τουρισμού

Τα κατάφεραν! Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου

Τα κατάφεραν! Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου

Το σημείωμα που άφησε ΑμεΑ σε οδηγό που του έκλεισε την Αναπηρική ράμπα – ΦΩΤΟ

Πόση αναισθησία ακόμη υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους!