Δύο δωρεάν self test για ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από διακοπές

Ξεκινά από σήμερα η δωρεάν διάθεση των δύο self test κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσοι γυρίζουν από τις διακοπές τους και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν από σήμερα να κάνουν μόνοι τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό.

Η δωρεάν διάθεση των self test για την ανίχνευση κορονοϊού στους ανεμβολίαστους θα γίνεται μέχρι τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Τα τεστ θα διατίθενται δωρεάν για τις εξής ομάδες πολιτών:

– Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

– Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
– Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr όπου και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Tι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Εργαζόμενοι

Σημειώνεται πως από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τίθενται σε αναστολή. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και κόστος 10 ευρώ το τεστ. Μάλιστα, το τεστ θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα πάντα με δική τους δαπάνη και μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μαθητές και φοιτητές

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν από το κράτος και οι φοιτητές δυο rapid test που θα κάνουν μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή. Το κάθε τεστ θα κοστίζει 10 ευρώ.

Ταξιδιώτες

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ θα πρέπει να κάνουν 1 εργαστηριακό rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών. Για τους ανήλικους από 5 έως 12 ετών self test που παρέχεται δωρεάν.

ΠΗΓΗ:https://www.newsit.gr/

You May Also Like

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται

Συνεργασία Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Επιτάχυνση των Διαδικασιών Αδειοδότησης Σταυλικών Εγκαταστάσεων.

Συνεργασία Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Επιτάχυνση των Διαδικασιών Αδειοδότησης Σταυλικών Εγκαταστάσεων.

Δωρεάν οι μετακινήσεις με το Μετρό Θεσσαλονίκης την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας – Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα η μετακίνηση θα είναι δωρεάν, σύμφωνα με τον Ν. Ταχιάο

Επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα

Επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα

Τέμπη – Ασλανίδης: «Τριαντόπουλος και Καραμανλής θα έπρεπε να είναι στη φυλακή»

”Ο ένας δολοφόνησε και ο άλλος βεβήλωσε νεκρούς” – Αυτό που κάνουν δεν είναι δικαστήριο

«Ξεθωριάζει» το πολυαναμενόμενο “Δώρο Πάσχα” – Τι θα κρίνει την καταβολή του τον Απρίλιο

«Ξεθωριάζει» η προοπτική για το “Δώρο Πάσχα” τον Απρίλιο σε ευάλωτα νοικοκυριά,…

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα – Ποια είναι η επόμενη αργία

Ακολουθεί, το ημερολόγιο με τις βασικές αργίες που ακολουθούν, για το 2024

Φωτιά στην Εύβοια – Drone πάνω από τις αχανείς καμένες εκτάσεις: Όλη η καταστροφή σε ένα βίντεο

Φωτιά στην Εύβοια – Drone πάνω από τις αχανείς καμένες εκτάσεις: Όλη…

Πεντάχρονη σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο

Τη χρονιά που πέρασε, 6.429 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών σε όλη την Βραζιλία

Σοκ από τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Σοκ από τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη