Η αφήγηση της προϊσταμένης κοινωνικής υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Αργυρής Σωτηροπούλου

Συγκλονιστικές ιστορίες έφερε στο φως η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» στο πλαίσιο αφιερώματος για τα ιδρύματα και το σύστημα παιδικής προστασίας στην Ελλάδα.

Πολύ χαρακτηριστική η αφήγηση της προϊσταμένης κοινωνικής υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Αργυρής Σωτηροπούλου. Η κ. Σωτηροπούλου μίλησε για παιδί που ζει στο Παίδων από τη γέννησή του πριν από 7 χρόνια, εγκαταλελειμμένο από τους γονείς, μετά τη διάγνωσή του με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: “Έχουμε 8 παιδάκια που έχουν σοβαρό χρόνιο νόσημα. Είναι παιδιά που δυστυχώς όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, οι γονείς τους τα εγκατέλειψαν εδώ. Κάποιο από αυτά τα παιδιά είναι εδώ 7 χρόνια. Από τη γέννηση του είναι εδώ.”

Εξίσου συγκλονιστική και η αφήγηση της κοινωνικής λειτουργού για παιδάκι που έφτασε σε κωματώδη κατάσταση στο Παίδων άγρια κακοποιημένο από τους ίδιους του τους γονείς. Το παιδί, όπως εξήγησε η κ. Σωτηροπούλου, εξ αιτίας της κακοποίησης που υπέστη, δεν έχει επικοινωνία, δεν βλέπει και δεν μπορεί να μιλήσει.

Συγκεκριμένα, δήλωσε σχετικά: “Εννοείται ότι προβληματίζομαι και θυμώνω πολύ όταν ακούω για ένα παιδί που κακοποιήθηκε είτε σωματικά είτε σεξουαλικά. Εννοείται ότι θυμώνω και ανησυχώ και στεναχωριέμαι για το 1 από τα 7 παιδιά που έχουμε τώρα στο νοσοκομειο, ότι έφτασε σε κωματώδη κατάσταση και διαπιστώθηκε ότι στο οικογενειακο του περιβάλλον καταστράφηκε ο εγκέφαλος του από κακοποίηση από την οικογένεια του. Εννοείται ότι με αγγίζει πολύ ότι αυτό το παιδί, δεν μιλάει, δεν βλέπει, δεν επικοινωνεί.”

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega, η κ. Σωτηροπούλου, για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο σύστημα παιδικής προστασίας, κάθε παιδί αφήνει το αποτύπωμά του. Πολύ χαρακτηριστική η ιστορία που αφηγήθηκε με πρωταγωνιστή μικρό προσφυγόπουλο που έφτασε στο νοσοκομείο ορφανό.

“Όλα τα παιδιά αφήνουν το στίγμα τους. Όλα τα παιδιά αφήνουν πίσω την εικόνα τους. Προσφυγόπουλο 6 ετών, ανέβαινα να του μιλήσω και έλεγε ένα τραγούδι καθημερινά. Αφού έφτασε η ώρα να πάει σε κάποιον χώρο φιλοξενίας, μου είπε ότι το τραγούδι ήταν το μοιρολόι για τη μαμά του που είχε χάσει.”

ΠΗΓΗ:https://www.tanea.gr/

You May Also Like

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια φέρνει η «Ελπίς»

Με το παράδοξο για κακοκαιρία όνομα «Ελπίς» έρχεται από σήμερα το βράδυ…

Θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ το project Γιαννακόπουλου για την Λούτσα Πρέβεζας

Το ντεμπούτο του στον τουριστικό τομέα προετοιμάζει ο ισχυρός άνδρας της ΒΙΑΝΕΞ,…

Συναγερμός στα Καλάβρυτα: Κατολίσθηση στον Οδοντωτό – Εγκλωβισμένοι 90 επιβάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αστυνομίας, οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους 

Ενστάσεις στα Βιολογικά μέχρι και τις 2 Μαΐου

Από την Τρίτη 18 Απριλίου ξεκίνησε η διαδικασία ενστάσεων στο Μέτρο των…

Yorgaki: Ένα αυθεντικό ελληνικό καφενείο στην καρδιά του Παρισιού

Yorgaki: Ένα αυθεντικό ελληνικό καφενείο στην καρδιά του Παρισιού

Εργοδότης πρότεινε σε υποψήφιο εργαζόμενο για σεζόν να μένει σε… σκηνή

Εργοδότης πρότεινε σε υποψήφιο εργαζόμενο για σεζόν να μένει σε… σκηνή

Θεσσαλονίκη: Αγνοούνται οι γονείς που άφησαν το βρέφος στο μπαλκόνι να κλαίει

Αναζητούνται οι γονείς που κατηγορούνται ότι άφησαν το 11 μηνών μωρό τους να σπαράζει στο κλάμα

ΟΑΕΔ – Επίδομα μακροχρόνιων ανέργων: Ποιοι δικαιούνται 200 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο

ΟΑΕΔ – Επίδομα μακροχρόνιων ανέργων: Ποιοι δικαιούνται 200 ευρώ το μήνα για…

Netflix: Σάλος για το ντοκιμαντέρ που δείχνει τον Μέγα Αλέξανδρο να φιλάει τον Ηφαιστίωνα (vid, pics)

Ο μεγάλος στρατιωτικός της αρχαιότητας παρουσιάζεται ως… ομοφυλόφιλος.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέα παράταση έκπτωσης μέχρι το τέλος του έτους.

Νέα παράταση έκπτωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης αποφάσισε η HELLENiQ ENERGY.