Εγκρίθηκαν 25 εκατ. ευρώ για την ιατρική στήριξη εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα

Η χρηματοδότηση θα ενισχύσει τις δομές που έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω κορονοϊού

Τα 25 εκατομμύρια ευρώ φτάνει το ποσό που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την υποστήριξη του ιατρικού τομέα σε εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών που ζουν στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι «το να είσαι Ευρωπαίος σημαίνει προστασία των πιο ευάλωτων. Με τη σημερινή χρηματοδότηση βοηθάμε τις κοινότητες μεταναστών και φιλοξενούμενων στην Ελλάδα να βελτιώσουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για όλους, ιδιαίτερα σημαντικό κατά την πανδημία».

Αυτή η χρηματοδότηση θα ενισχύσει τόσο την ιατρική υποδομή στα κέντρα υποδοχής όσο και τη στήριξη δημόσιων νοσοκομείων σε κοινότητες υποδοχής στην Ελλάδα που εμφανίζουν αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μόλυνσης, στην ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία, στην υποστήριξη των αρχών στη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων και στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής βοήθειας, και τέλος στην παροχή αποτεφρωτήρων βιο-ιατρικών αποβλήτων, μονάδων αυτοαπομόνωσης και καραντίνας.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε: «Ο ιός είναι ο κοινός εχθρός μας. Γνωρίζουμε ότι επηρεάζει δυσανάλογα τις ευάλωτες κοινότητες. Αυτή η πρόσθετη υποστήριξη θα βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να προστατεύσουν καλύτερα τα άτομα που διαμένουν στα κέντρα υποδοχής, καθώς και να ανακουφίσουν την πίεση στις υπάρχουσες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης».

newsbeast.gr

You May Also Like

Με 48ωρη άδεια ο Κουφοντίνας – «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου»

Στην έξοδο τον περίμενε η σύζυγός του κ. Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος…

Θεσσαλονίκη: 50.000 ευρώ πρόστιμο στον 34χρονο που σκότωσε γατάκι στην Καλαμαριά

Η επιβολή του προστίμου αποτελεί μια ξεκάθαρη πράξη μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα βίας και κακοποίησης.

ΟΓΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2017-2018 της Αγροτικής Εστίας. Ποια είναι τα κριτήρια;

Σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή συνταξιούχων…

Ανατριχιαστικά τα όσα ομολόγησε η Μουρτζούκου

Στον θάνατο του Παναγιωτάκη εστιάζουν πλέον οι Αρχές

Μύκονος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της 23χρονης από τους Πακιστανούς

Τα βίντεο δείχνουν συναίνεση, λένε εισαγγελικές πηγές

Ο ΟΑΕΔ δεν είναι μόνο για ανέργους: Τι επιδόματα-παροχές δίνει και στους εργαζόμενους

Ο ΟΑΕΔ δεν είναι μόνο για ανέργους: Τι επιδόματα-παροχές δίνει και στους…

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με την Πρέσβη της Ινδίας…

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Οδηγίες από τη Γενική…

ΟΑΕΔ: Καλεί τους άνεργους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους

ΟΑΕΔ: Καλεί τους άνεργους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους