Εγκρίθηκε η διάθεση 600.000 ευρώ σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «έγκριση διάθεσης, κατανομή πίστωσης και καθορισμός Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους για το έτος 2017», του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, προσδιορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης και σίτισης των ζώων αυτών για το έτος 2017.

Με την ως άνω ΚΥΑ πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι 600.000 ευρώ να διατεθούν στους φορείς (Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων) με σκοπό την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση (microchip), την καταγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ, την κτηνιατρική εξέταση, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή, την υιοθεσία ή την επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η εν λόγω απόφαση, αναμένεται να δημοσιευθεί, εντός των επόμενων ημερών, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οπότε τίθεται σε ισχύ, ώστε  οι ωφελούμενοι δικαιούχοι χρηματοδότησης να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

 

You May Also Like

Υπουργείο Υγείας: Ανοίγει η «πόρτα» για νέα φάρμακα – Πώς θα αποζημιώνονται

Εγκρίθηκαν 158 νέα καινοτόμα φάρμακα

Τα 35 κορυφαία έργα υποδομής που κατασκευάζονται στην Ελλάδα

Μπορεί η κατάσταση στη χώρα να μην είναι η ενδεδειγμένη για πολύ…

ΑΣΕΠ: Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ -Οι ειδικότητες, οι θέσεις και τα προσόντα

ΑΣΕΠ: Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ -Οι ειδικότητες, οι θέσεις και τα…

Βοιωτία: Η 62χρονη έγραφε φάρμακα στη νεκρή μητέρα της ως τον Ιούλιο του 2025

Μόνο στις 3 Ιουλίου αυτού του έτους έγιναν 14 συνταγογραφήσεις.

240 ευρώ σε ανέργους: Το επίδομα που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ

240 ευρώ σε ανέργους: Το επίδομα που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ

Παγώνη: Με self test όλοι στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα – Διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Παγώνη: Με self test όλοι στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα – Διπλή…

Ολοκληρωμένο Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων στην ιστοσελίδα του υπουργείου

Ολοκληρωμένο Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων στην ιστοσελίδα του υπουργείου

Π. Μαρινάκης για Τέμπη: Το πόρισμα του Πολυτεχνείου θα δώσει την απάντηση για την έκρηξη

Π. Μαρινάκης: ”Η κοινωνία νιώθει οργή και είναι δικαιολογημένο”