Εικόνες Χαλκιδικής στο ρωσικό «National Geographic Traveler»

Διαφήμιση της Χαλκιδικής στη μακρινή Ρωσία με αφιέρωμα τεσσάρων σελίδων, με πολλές εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις, πέραν των ήδη γνωστών παραθαλάσσιων προορισμών, φιλοξενεί η ρωσική έκδοση του περιοδικού «National Geographic Traveler Russia» στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα (Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2020).

Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Πολλαπλασιάζω επί τρία» και σε αυτό η δημοσιογράφος Ελενα Κούνινα εξηγεί ότι κάθε χερσόνησος της Χαλκιδικής προσφέρει διαφορετικές μοναδικές εμπειρίες, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Ξεκινώντας με μια αναφορά στο Αγιον Ορος, η Ρωσίδα δημοσιογράφος αφηγείται τη διαδρομή της μέσα από την ηπειρωτική Χαλκιδική και από τα αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, και συνεχίζει στη χερσόνησο της Σιθωνίας, τη «γραφικότερη», όπως αναφέρει, από τις υπόλοιπες.

«Στις ακρογιαλιές της βρίσκονται φημισμένα γραφικά ψαροχώρια με αμμώδεις παραλίες» γράφει χαρακτηριστικά, «μαγεμένη» από το Πόρτο Κουφό, ενώ, εντυπωσιασμένη, δηλώνει από τους αμπελώνες και τα κωνοφόρα δάση της περιοχής. Στο «National Geographic Traveler Russia» προβάλλεται επίσης το βόρειο τμήμα της Χαλκιδικής, ακριβώς πάνω από την Κασσάνδρα, η Αρναία, που φημίζεται για το ντόπιο μέλι της, αλλά και ο Βάβδος, ένα ορεινό χωριό που αποτελεί κοντινή «όαση» για τους Θεσσαλονικείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφιέρωμα προέκυψε έπειτα από δημοσιογραφική αποστολή που οργάνωσε το γραφείο Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Ενωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής και την Ellinair.

newsbreak.gr

You May Also Like

Μονιμοποίηση φώναξαν οι πυροσβέστες στην απεργία: «Οι καταστροφές δεν είναι εποχικές»

Μαζικό και δυναμικό ήταν το μπλοκ των εποχικών πυροσβεστών στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή στις περισσότερες περιοχές

Εαρινή ισημερία με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας

Καθημερινή έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καθημερινή έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από Γενική Γραμματεία Πολιτικής…

Λάκης Κομνηνός: Αν μιλήσεις για την πατρίδα σε λένε φασίστα

Τι είπε για την «απαγορευμένη» του ταινία

Μπαμπινιώτης για Πανελλήνιες: «Οι καθηγητές έχουν χάσει το κύρος τους»

Δεν γίνεται η δουλειά που χρειάζεται στο Λύκειο

Πλεύρης σε ΣΚΑΪ: Άρση μέτρων έως μέσα Μαρτίου η λογική όλων στην ΕΕ

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και πως όλοι…

Τέμπη: Κάλεσμα Καρυστιανού σε νέες μεγάλες συγκεντρώσεις – «6 Σεπτεμβρίου βγαίνουμε στο φως!»

«Η ζωή είναι ελπίδα, είναι όνειρο, είναι η επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα θα μας βρει στο δρόμο ως ένα!»

Μπακογιάννης για εκδήλωση Πρωτοχρονιάς: Το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια

Μπακογιάννης για εκδήλωση Πρωτοχρονιάς: Το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα…

Σάλος με δηλώσεις Γκάγκα: «Οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν & κολλάνε περισσότερο»

Σάλος με δηλώσεις Γκάγκα: «Οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν & κολλάνε περισσότερο»