Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό

Συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018», παραμένοντας ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, το θέμα συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα.

Οι δράσεις του δημοφιλούς θεσμού, που κορυφώνονται τη νύχτα της Πανσελήνου, ξεκινούν σε κάποιες περιοχές την Παρασκευή 24 Αυγούστου, ενώ σε κάποιες άλλες συνεχίζονται ως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Σημειώνεται πως η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις εδώ

You May Also Like

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Παράταση από το υπουργείο Οικονομικών – Ποια η προϋπόθεση για την πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Παράταση από το υπουργείο Οικονομικών – Ποια η προϋπόθεση…

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα

ΟΑΕΔ: 2 “άγνωστα” επιδόματα – ανάσα για ανέργους – Ποιοι τα δικαιούνται-Τα δικαιολογητικά

ΟΑΕΔ: 2 “άγνωστα” επιδόματα – ανάσα για ανέργους – Ποιοι τα δικαιούνται-Τα…

“Το έγκλημα του αιώνα…”: Η σοκαριστική δήλωση του Θάνου Ασκητή για τα νεκρά παιδιά στη Πάτρα (video)

Πως χαρακτήρισε την υπόθεση ο γνωστός ψυχίατρος;

Απίστευτη αδιαφορία: Επί 10 λεπτά σέρνονταν αβοήθητη στο έδαφος η 17χρονη που παρασύρθηκε στην λεωφόρο Αθηνών

Ένας οδηγός μόνο φάνηκε να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία

Τσιάρας: Επανέρχεται σε κακούργημα το αδίκημα της αιμομιξίας

Τσιάρας: Επανέρχεται σε κακούργημα το αδίκημα της αιμομιξίας

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζουν τα πάντα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Τι φέρνει το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο θα γίνονται πολύ σύντομα οι εισαγωγές στα…

Ρούλα Πισπιρίγκου – Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: «Δεν είναι ψυχωτική, ήξερε τι έκανε»

Και για αυτό δεν μπορεί να έχει το καταλόγιστο – Εξηγεί ότι η…

Χορήγηση Αρβυλών στο Προσωπικό του Στρατού Ξηράς

Χορήγηση Αρβυλών στο Προσωπικό του Στρατού Ξηράς