Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ηγετικό προβάδισμα για Ν. Ανδρουλάκη – Ο Γ. Παπανδρέου στον β’ γύρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 01.58

Με μια αναπάντεχη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και προσδοκία συγκεντρώνοντας περισσότερους από 270.000 ψηφοφόρους πάνω από τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ, ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών ανέδειξε καθαρό νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στη μάχη “στήθος με στήθος” που έδωσε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Γιώργος Παπανδρέου έκοψε πρώτος το νήμα και περνά στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή”, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στους δημοσιογράφους και υπό τις επευφημίες των οπαδών του κόμματος για την επικράτησή του στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. “Θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση. Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει”, δήλωσε εμφατικά.

Η διαφορά του κ. Ανδρουλάκη (κοντά στις 10 μονάδες) από τον Γιώργο Παπανδρέου προκάλεσε σενάρια περί πιθανής απόσυρσης του πρώην πρωθυπουργού από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση χάριν της διατήρησης της ενότητας. 

Σενάρια που έκλεισε ερμητικά ο ίδιος με δήλωσή του λίγο αργότερα, καλώντας άπαντες “στη μάχη” της επόμενης Κυριακής.

Αυτή την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικό πολιτών”, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου για να προσθέσει:

“Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με την μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης, αποφασίζουν για το μέλλον, αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας, αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής”.

Λακωνική ήταν η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου που τερμάτισε τρίτος. Ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμμετοχή, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το ποιον θα στηρίξει στον επόμενο γύρο, ο οποίος θα κρίνει και τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

“Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τη ψύχη μου τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατία. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που περίμεναν στις κάλπες. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Τα ποσοστά

Με καταμετρημένο το 91,77% των ψήφων στην επικράτεια, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36,96%

Γιώργος Παπανδρέου:  27,82%

Ανδρέας Λοβέρδος: 26,03%

Παύλος Χρηστίδης: 3,25%

Παύλος Γερουλάνος: 2,98%

Χάρης Καστανίδης: 2,96%

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ρεκόρ συμμετοχής

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ήταν εντυπωσιακή καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανήλθαν σε περίπου 276.000, αριθμός που έσπασε το φράγμα των 212.000 πολιτών, οι οποίοι είχαν ψηφίσει το 2017 στις πρώτες εκλογές ηγεσίας του κινήματος.

Η μεγάλη συμμετοχή οδήγησε την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να αποφασίσει την παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά 1 ώρα. Δηλαδή αντί να ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ., ολοκληρώθηκε στις 8 μ.μ., ενώ επιπλέον “σιωπηρή” παράταση υπήρξε όπου περίμενε κόσμος για να ψηφίσει και μετά από αυτή την ώρα.

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Τα τελικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2019

ΟΑΕΔ: Τα τελικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2019

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχουμε το καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ευρώπη»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε μια ανάρτηση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι η Ελλάδα έχει το καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

  Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης…

Αδ. Γεωργιάδης σε Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κάνεις bullying, είσαι υποκρίτρια και τοξική

«Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή

Γεράσιμος Μιχελής: Πέθανε ο κακός του «Παρά Πέντε» – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Τρομακτικό ατύχημα σε τσίρκο στη Βραζιλία

Έπεσε στο κενό γυναίκα ακροβάτης που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της

Το πόθεν έσχες του βουλευτή Παύλου Σαράκη: Από 179.000 ευρώ το 2023, δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024

Το πόθεν έσχες του βουλευτή Παύλου Σαράκη: Από 179.000 ευρώ το 2023, δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024

Σάλος με το… αστειάκι του Ράμα για τον θάνατο Πριγκόζιν και την ανάμειξη Πούτιν

Προκάλεσε αμηχανία αλλά και γέλια!

ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2016 – 17: Ιούλιο τελικά οι αιτήσεις μεγάλες ανατροπές στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών το φετινό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για…