Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς την Τρίτη 21/1 στις 13:30

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του νεοφιλελευθερισμού και σε συνέχεια των αντιδραστικών ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο), φέρνει αιφνιδιαστικά διάταξη για ψήφιση στη βουλή, που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 του Συντάγματος, που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάνοντας δεκτά τα πτυχία κολεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών στο δημόσιο. Η απαράδεκτη και δόλια αυτή επιλογή θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Επίσης, στο όνομα μιας κατ’ επίφαση αριστείας, δρομολογεί τη βάση του 10 και την τράπεζα θεμάτων, ενώ προχωράει στην ελάττωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια ενισχύοντας έτσι με όλους τους τρόπους  την ιδιωτική εκπαίδευση, τους επιχειρηματίες και τους σχολάρχες. Η ανενδοίαστη εμπορευματοποίηση των πτυχίων συνδυάζεται με διαρκείς επιθέσεις προς την δημόσια εκπαίδευση κατασυκοφαντώντας με κάθε ευκαιρία την ίδια, τους εκπαιδευτικούς και τους /τις μαθητές /τριες.

Τέλος, η σύνδεση μέρους της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση θα οδηγήσει στην υποβάθμιση πανεπιστημίων και σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει με σαφήνεια τι θα ακολουθήσει με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς απαιτεί την άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων του νομοσχεδίου και καλεί όλους του συναδέλφους, συλλόγους, ομοσπονδίες, φορείς, γονείς και μαθητές να αντισταθούμε στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς την Τρίτη 21/1 στις 13:30.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς

Ο Πρόεδρος

Σπυρίδων Παρίσσης

Ο Γεν. Γραμματέας

Παύλος Αντωνιάδης

 

You May Also Like

Βήμα προβολής και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η 10η επετειακή Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, “EgnatiaExpo”

  Βήμα προβολής και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η…

Ενημέρωση για τους εθελοντές των εκδηλώσεων Τριάθλου ενηλίκων και παίδων «TRIMORE Multisports TOUR – Kastoria 2019»

Ενημέρωση για τους εθελοντές των εκδηλώσεων Τριάθλου ενηλίκων και παίδων «TRIMORE Multisports…

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες λόγω εκλογών.

Καταδικαστική ανακοίνωση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς

Καταδικαστική ανακοίνωση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς

«Συναντήσεις της Μαρίας Αντωνίου με Υφυπουργούς για ζητήματα του κλάδου γουνοφόρων ζώων»

«Συναντήσεις της Μαρίας Αντωνίου με Υφυπουργούς για ζητήματα του κλάδου γουνοφόρων ζώων»

Κανέλα: Μεταβολική υπερδύναμη για ρύθμιση ζαχάρου ΚΑΙ αντίσταση στην ινσουλίνη

Table of Contents Hide Κανέλα: Μεταβολική υπερδύναμη για ρύθμιση ζαχάρου ΚΑΙ αντίσταση…