Γερμανοί ερευνητές αναζητούν τη δραστική ουσία που θα παρέμβει στο έργο της πρωτεΐνης Ν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την εξάπλωση του ιού.

Κοντά στον εντοπισμό δραστικής ουσίας, η οποία θα εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2 στο ανθρώπινο σώμα, θεωρούν ότι βρίσκονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ. “Είμαστε ενθουσιασμένοι”, δηλώνει ο καθηγητής μοριακής μικροβιολογίας Ραλφ Βάγκνερ.

Σύμφωνα με την Muenchner Merkur, το Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοξικολογίας και Πειραματικής Ιατρικής (ΙΤΕΜ), την νεοφυή επιχείρηση βιοτεχνολογίας “2bind” και το πανεπιστημιακό νοσομοκείο της πόλης, αναζητούν τη δραστική ουσία που θα παρέμβει στο έργο της πρωτεΐνης Ν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την εξάπλωση του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

Η ερευνητική ομάδα εξετάζει εδώ και καιρό την συγκεκριμένη πρωτεΐνη, ενώ με τη βοήθεια και της τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζει εκατομμύρια πιθανές ουσίες και την αποτελεσματικότητά τους. “Κάποιες δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο με επιτυχία. Ελπίζουμε ότι θα λειτουργούν το ίδιο και στις κλινικές δοκιμές”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Γκέρνοτ Λενγκστ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου απαιτούνται τουλάχιστον πέντε-δέκα χρόνια.

“Έχει όμως νόημα να γίνει αυτή η προσπάθεια, καθώς ο ιός ήρθε για να μείνει”, επισημαίνει ο ίδιος, ενώ, όπως εξηγεί, η πρωτεΐνη Ν δεν φαίνεται να αλλάζει με τις μεταλλάξεις του βασικού στελέχους.

Ήδη η προσπάθεια φέρνει κάποιες επιτυχίες, καθώς, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο καθηγητής μοριακής μικροβιολογίας Ραλφ Βάγκνερ, από τις δέκα πρώτες ουσίες που έφθασαν ως υποψήφιες από το εργαστήριο του καθηγητή Λενγκστ, τουλάχιστον τρεις φαίνεται να αναστέλλουν την αναπαραγωγή του ιού στην κυτταρική καλλιέργεια.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη δυναμική της συνεργασίας και την πρόοδο των εργασιών και ελπίζουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου κατά της Covid-19”, δήλωσε ο κ. Βάγκνερ.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Στέλιος Πέτσας: «Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά»

Στέλιος Πέτσας: «Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά…

Υποχρεωτικό αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για κορονοϊό για επιβάτες αεροπορικών συνδέσεων από Βουλγαρία και Ρουμανία από Τρίτη 28 Ιουλίου

Υποχρεωτικό αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για κορονοϊό για επιβάτες αεροπορικών συνδέσεων…

Μόσιαλος: Εμβόλια και υπογονιμότητα – Υπάρχει επιστημονικός συσχετισμός;

Μόσιαλος: Εμβόλια και υπογονιμότητα – Υπάρχει επιστημονικός συσχετισμός;

Κορωνοϊός: Ολική επαναφορά με επιστροφή Χαρδαλιά στην ενημέρωση

Κορωνοϊός: Ολική επαναφορά με επιστροφή Χαρδαλιά στην ενημέρωση

Tηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη με γιατρούς Μονάδων Εντατικής Θεραπείας:”Η Ελλάδα έχει καταφέρει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία”

Tηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη με γιατρούς Μονάδων Εντατικής Θεραπείας:”Η Ελλάδα έχει…

Η Επιδημία του COVID-19 ως σοβαρή ψυχοπιεστική συνθήκη για την Τρίτη Ηλικία – Οδηγίες για ηλικιωμένους

Η Επιδημία του COVID-19 ως σοβαρή ψυχοπιεστική συνθήκη για την Τρίτη Ηλικία…

Δραματική έκκληση Μέρκελ: «Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε» (βίντεο)

Με μια νέα ανησυχητική έξαρση της Covid-19 βρίσκεται αντιμέτωπη η Γερμανία

Κορωνοϊός – Σύψας: Έχουμε πόλεμο – Τρέμουμε την επιστροφή παραθεριστών

Κορωνοϊός – Σύψας: Έχουμε πόλεμο – Τρέμουμε την επιστροφή παραθεριστών

Επικράτηση της Όμικρον: Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία το επόμενο διάστημα

Επικράτηση της Όμικρον: Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία το επόμενο διάστημα