Ανατροπή στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής έρχεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα, όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του ethnos.gr, καθώς πλέον με απόφαση του υπουργείου Υγείας, τη διαδικασία ξεκινούν τα Κέντρα Υγείας. 

Μία διαδικασία η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει με τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι θα αμείβονταν με 20 ευρώ για επισκέψεις στα σπίτια και με 3 ευρώ για εμβολιασμό στο ιατρείο. Ωστόσο το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών φαίνεται ότι ήταν αναιμικό, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καταφύγει στη λύση των Κέντρων Υγείας. 

Βούτυρο στο ψωμί βέβαια της αντιπολίτευσης καθώς τα Κέντρα Υγείας είναι πλήρως υποστελεχωμένα, ενώ πλέον σε πολλά νησιά πραγματοποιούν και rapid test σε τουρίστες, με συνέπεια να μην παρέχονται σχεδόν ούτε οι βασικές υπηρεσίες στους κατοίκους λόγω φόρτου εργασίας.

Η οδηγία

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, την Παρασκευή 16 Ιουλίου ενημερώθηκαν γραπτώς όλα τα Κέντρα Υγείας των νησιών προκειμένου να διαθέσουν κλιμάκιο αποτελούμενο από έναν γιατρό και έναν εμβολιαστή (νοσηλευτή ή επισκέπτη  υγείας), οι οποίοι θα μεταβαίνουν στα σπίτια των πολιτών με κινητικά προβλήματα για να τους εμβολιάζουν.  Με βάση την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός  κατ΄ οίκον  θα  ξεκινήσει  την  ερχόμενη  Παρασκευή (23-7-21).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ορίζεται ελάχιστος  αριθμός ημερήσιων  εμβολιασμών  που είναι  5  άτομα  κατ΄οίκον. Γεγονός που σημαίνει ότι το προσωπικό που θα αποτελεί την κινητή Μονάδα θα πρέπει να απουσιάζει τουλάχιστον πέντε ώρες από το Κέντρο Υγείας, εάν υπολογίσει κανείς τις μετακινήσεις, το χρόνο για τη λήψη του ιστορικού του ατόμου που θα εμβολιασθεί, αλλά και την παραμονή στο σπίτι του πάσχοντος μετά το εμβόλιο για λόγους ασφαλείας, όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο. Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο που θα  χρησιμοποιηθεί στον κατ’ οίκον εμβολιασμό είναι το  Johnson&Johnson.

Τα αγκάθια

Ωστόσο η ανατροπή αυτή αρκετούς μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, θα έχει κι άλλα προβλήματα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ethnos.gr, καθώς τα περισσότερα Κέντρα Υγείας των νησιών δεν διαθέτουν όχι μόνο γιατρούς και νοσηλευτές για τον κατ ΄οίκον εμβολιασμό αλλά ούτε καν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των κατοίκων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη πολλά Κέντρα Υγείας σε νησιά, ετοιμάζονται να δηλώσουν αδυναμία να διαθέσουν έναν γιατρό για κατ’ οίκον εμβολιασμό λόγω έλλειψης προσωπικού, επισημαίνουν πηγές του ethnos.gr. Άλλωστε θα έπρεπε ήδη να έχουν αποστείλει τη λίστα με τα ονόματα των γιατρών και των νοσηλευτών που θα αποτελούν την κινητή μονάδα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Οι Δήμοι

Πάντως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν οι αρμόδιοι των Κέντρων Υγείας, στο εγχείρημα θα υπάρχει συνεργασία και με τους Δήμους. Μία συνεργασία οι λεπτομέρειες της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, καθώς επισήμως έχει σχεδιαστεί ο κατ’ οίκον εμβολιασμός να ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Ιουλίου. 

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα του ΟΓΑ (ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ) 2018 μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα προγράμματα του ΟΓΑ (ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ) 2018 μέχρι…

Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Οι εμβολιασμένοι δεν θα υποστούν περιορισμούς

«Μονόδρομο για να ξεπεραστεί η πανδημία», χαρακτήρισε το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης…

«Μακεδονία» σκέτο σε tweet του Ζάεφ από το Euro 2020!

«Μακεδονία» σκέτο σε tweet του Ζάεφ από το Euro 2020!

Δημόσιο – ΟΤΑ: Χιλιάδες προσλήψεις, παρατάσεις συμβάσεων & δόσεις οφειλών (έγγραφα)

Table of Contents Hide Δημόσιο – ΟΤΑ: Χιλιάδες προσλήψεις, παρατάσεις συμβάσεων &…

«Μόσκβα»: Εικόνες της ρωσικής ναυαρχίδας λίγο πριν τη βύθισή της

Το καμάρι του ρωσικού στόλου έχει γίνει πλέον σύμβολο αντίστασης των Ουκρανών

Red Bull: Σκάνδαλα, δισεκατομμύρια και… φτερά (pics)

Η απίθανη ιστορία πίσω από τον κολοσσό των ενεργειακών ποτών – Ο…

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε θα καταβληθούν από το κάθε Ταμείο

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε θα καταβληθούν από το κάθε Ταμείο

Καταστηματάρχες: Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για τον Αντικαπνιστικό

Καταστηματάρχες: Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για τον Αντικαπνιστικό

Πορτοσάλτε: Να μειωθούν 10% οι μισθοί του Δημοσίου για να πάρουν δώρο οι υγειονομικοί

Πορτοσάλτε: Να μειωθούν 10% οι μισθοί του Δημοσίου για να πάρουν δώρο…

Κατανομή ποσού ύψους 46 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

Κατανομή ποσού ύψους 46 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη δαπανών…