Μια τρίτη δόση του εν λόγω σκευάσματος «ενίσχυσε τα αντισώματα» στην πρωτείνη – ακίδα του κορωνοϊού

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 λειτουργεί αποτελεσματικά ως τρίτη και ενισχυτική δόση, σύμφωνα με νέα μελέτη στην οποία αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Επιπλέον, η μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι μια τρίτη δόση του εν λόγω σκευάσματος ενίσχυσε τα αντισώματα στην πρωτεΐνη – ακίδα του κορωνοϊού ανάμεσα στους συμμετέχοντες, αναφέρουν οι FT επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται ότι κάποιοι επιστήμονες έχουν εκφράσει ανησυχίες πως η επαναλαμβανόμενη χρήση του αδενοϊού – μια ανενεργής μορφής του ιού που περιέχεται στο εμβόλιο – μπορεί να εμποδίσει το ανοσοποιητικό σύστημα από το να αναγνωρίζει την πρωτεΐνη – ακίδα του ιού.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το ανοσοποιητικό των συμμετεχόντων αντέδρασε στον αδενοϊό που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της πρωτεΐνης στον οργανισμό, με τη διαφορά ότι υπήρξε μια πολύ πιο έντονη αντίδραση στην προτεϊνη, σύμφωνα με πηγή των FT.

Μια άλλη πηγή με καλή γνώση των αποτελεσμάτων της μελέτης, περιέγραψε την αντίδραση στην ενισχυτική δόση ως «απίστευτη» και αρκετά δυνατή ώστε να «κατατροπώσει οποιαδήποτε μετάλλαξη».

«Διαλύει τα επιχειρήματα ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους αδενοϊούς πάνω από μια φορά», αναφέρουν οι πηγές. Η συγκεκριμένη μελέτη ενισχύει το σκεπτικό της χρήσης του AstraZeneca για μια τρίτη και ενισχυτική δόση στην περίπτωση που τα επίπεδα ανοσίας στον οργανισμό αρχίσουν να φθίνουν με τον καιρό, ή εάν πρόκειται να βοηθήσει στην καταπολέμηση των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα δεδομένα.

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Σάμος: Φωτιά στον καταυλισμό έξω από το ΚΥΤ

Σάμος: Φωτιά στον καταυλισμό έξω από το ΚΥΤ

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για τις Σχολικές Μονάδες από την ΚΕΔΕ

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για τις Σχολικές Μονάδες από την ΚΕΔΕ

Το «Oruc Reis» δεν φεύγει από το Καστελλόριζο – Αναμένεται επέκταση της Navtex

Το «Oruc Reis» δεν φεύγει από το Καστελλόριζο – Αναμένεται επέκταση της…

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Κρίσεων του ΠΟΤ με συμμετοχή και του Έλληνα Υπουργού Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Κρίσεων του ΠΟΤ με συμμετοχή και…

«Εκτός» σχολείου 9χρονος μαθητής στη Νέα Μανωλάδα – Αποκλεισμένος από τις λάσπες(βίντεο)

Δεν παραλαμβάνει το ταξί το παιδί από το σπίτι του εξαιτίας ζημιών στην αγροτική οδό…

Βέροια: Έσερνε σκύλο με το αγροτικό του – Παραπέμπεται για κακούργημα

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το σκυλί ήταν ήδη νεκρό και είχε δηλητηριαστεί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαστε αυτοδύναμοι

«Έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες μας για το επόμενο διάστημα, δεν θα υπάρχει άλλο πακέτο στήριξης»

Σάλος με το πανό φιλάθλων του Παναθηναϊκού κατά του Γιώργου Λιάγκα

Σάλος με το πανό φιλάθλων του Παναθηναϊκού κατά του Γιώργου Λιάγκα

Εστίαση: Εισήγηση για άνοιγμα καταστημάτων νωρίτερα, αν δεν υπάρχουν κρούσματα

Εστίαση: Εισήγηση για άνοιγμα καταστημάτων νωρίτερα, αν δεν υπάρχουν κρούσματα

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Η Αριστερά έχασε την κυριαρχία της στην Παιδεία.(βίντεο)