Ενημέρωση από τον Δήμο Καστοριάς για το πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών (οργανικών αποβλήτων)

 

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το πρόγραμμα χωριστής συλλογής των απορριμμάτων/ υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών, που ξεκινά τον Φεβρουάριο στο Δήμο και εφαρμόζεται πιλοτικά στην περιοχή Καλλιθέα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και καλούνται όλα τα νοικοκυριά της περιοχής Καλλιθέας να παρευρεθούν και να ενημερωθούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Καστοριάς.

Το πιλοτικό πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών (οργανικά απόβλητα) που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο Δήμο Καστοριάς υλοποιείται στα πλαίσια του έργου LESS WASTE II “Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border area” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”.

 

Τι αφορά το Πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή  και Κομποστοποίηση Οικιακών Βιοαποβλήτων ;

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου LESS WASTE II “Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border area” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”, ξεκινά, πιλοτικά και σε περιορισμένη κλίμακα, την εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίηση οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών).

Ο Δήμος Καστοριάς έχει επιλεγεί μέσα από την εξέταση κριτηρίων, ως η καταλληλότερη για την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, αφού εξασφαλίζει αρκετές από τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του.

Η επιτυχία του προγράμματος, εξαρτάται από όλους  για το λόγο αυτό  η συμμετοχή των πολιτών στην ενημερωτική εκδήλωση είναι πολύ σημαντική, όπως επίσης και η συμμετοχή στην προσπάθεια του Δήμου Καστοριάς  για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

 

You May Also Like

Γραφείο Αντιπεριφέρειας Ενέργειας Υποδομών & Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση του Webinar για το νέο Εξοικονομώ‐Αυτονομώ για Μηχανικούς

  Γραφείο Αντιπεριφέρειας Ενέργειας Υποδομών & Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση του Webinar για το…

Επίσκεψη του Γιάννη Κορεντσίδη σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καστοριάς

Επίσκεψη του Γιάννη Κορεντσίδη σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καστοριάς Επιστροφή των…

Π.Ε. Καστοριάς: Μέτρα Βιοασφάλειας Θήρας-Διαχείριση Θυμάτων. Τι πρέπει να προσέχουμε;

Π.Ε. Καστοριάς: Μέτρα Βιοασφάλειας Θήρας-Διαχείριση Θυμάτων. Τι πρέπει να προσέχουμε;

Τη Δευτέρα 15 Μαḯου η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Ποιά θέματα αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς;

Σύλληψη 12 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Για κατοχή ναρκωτικών, καταδικαστικές αποφάσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα από το χωριό Γράμμος (Γράμουστα) στα 1.380 μ. στην Γκιστόβα στα 2.350 μ. την ψηλότερη λίμνη στην Ελλάδα, 13 χιλιόμετρα, με πάνω από 1.000 μέτρα θετική υψομετρική

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα από το χωριό Γράμμος (Γράμουστα)…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  «Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  «Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα»

Δήμος Άργους Ορεστικού: «Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης. Ας την αναλάβουμε όλοι μας»

Δήμος Άργους Ορεστικού: «Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης. Ας την αναλάβουμε…

Βίντεο τουριστικής προβολής της Καστοριάς στο “The Lovely Places”

Ο φυσικός πλούτος και η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής στο τουριστικό project του Σαν Μαρίνο