«Δεν γίνεται οι γιατροί να διαβουλεύονται με δικηγόρους και αστρολόγους ασθενών», είπε – Τι είπε για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού – Πώς σχολίασε τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη

Για τα περιστατικά των «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση ή άλλες πράξεις αποτελούν ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη».

Συνεχίζοντας δε είπε πως, δεν μπορεί «οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

Αναφερόμενος τώρα στα περιστατικά ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού, είπε ότι υπάρχει προσπάθεια από πολλούς να βρουν έναν άλλον τρόπο για να εμφανιστούν ότι νόσησαν ή εμβολιάστηκαν, επειδή δε θέλουν να πράξουν αυτό που θα βοηθήσει και την υγεία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε ένα μέτρο για όσους έχουν την υποχρέωση σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία. «Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με έναν σχετικά απλό τρόπο, δηλαδή ανεμβολίαστος που έχει υποχρέωση εμβολιασμού και διαγιγνώσκεται θετικός, να πρέπει να επιβεβαιωθεί η διάγνωση με PCR τεστ για να καταγραφεί ως ασθενής από μια δεύτερη δημόσια δομή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Πρόσθεσε δε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά που αφορούν δημόσιες δομές. «Όποιος προσπαθήσει να εξαπατήσει το σύστημα, αργά η γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανοησία του, γιατί η πιθανότητα να συναντήσουμε τον ιό όλοι μας, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, είναι περίπου βεβαιότητα εφεξής. Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του, γιατί περί βλακείας πρόκειται».

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σχολίασε ότι «περιμένω να μας πει τα επιστημονικά στοιχεία που είδε για να το πείσουν να τον εμβολιαστεί, όπως έλεγε τον Μάιο αυτό έλεγε. Αλλιώς πρέπει να πει ότι με υποχρέωσαν».

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr/

You May Also Like

ΑΣΟΕΕ: Ποιος είναι ο καθηγητής που ξυλοκόπησαν άγρια οι κουκουλοφόροι – Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση [Βίντεο]

Ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος από την περίοδο 2018-2019 για υπόθεση απάτης –…

Πάρος: Νεκρός εντοπίστηκε ο 42χρονος σέρφερ

Τα ιχνη του σέρφερ είχαν χαθεί από τον Δεκαπενταύγουστο

Ακίνητα: Οι Έλληνες διαθέτουν 33 εκατ. δικαιώματα – Ποιοι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ποιοι είναι οι «κροίσοι»

Επτά στους δέκα Έλληνες διαθέτουν τουλάχιστον ένα εμπράγματο δικαίωμα σε κάποιο ακίνητο,…

Κασσελάκης: Χωρίς κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος και ανοιχτές ρυθμισμένες αγορές δεν πάμε πουθενά

«Πάλι food pass και market pass;»

Αλλαγή ώρας 2019: Την Κυριακή γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Αλλαγή ώρας 2019: Την Κυριακή γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Μ. Βορίδης: «Δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία από το κρούσμα Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων»

Μ. Βορίδης: «Δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία…

Εντατικολόγος στο «Σωτηρία»: Υπάρχουν ασθενείς πάνω από τρεις μήνες διασωληνωμένοι

Εντατικολόγος στο «Σωτηρία»: Υπάρχουν ασθενείς πάνω από τρεις μήνες διασωληνωμένοι

Γερμανία: Εγκρίθηκε η νομιμοποίηση κάνναβης – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

Νόμιμη θα είναι και η καλλιέργεια έως και τριών φυτών στο σπίτι

Οι συντελεστές της εκπομπής «Άγρια Ελλάδα» βρήκαν πτώμα σε αποσύνθεση στο νησάκι Σαρία

Στα γυρίσματα στην Κάρπαθο βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα.(βίντεο)

Τσίπρας: «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί»

Τσίπρας: «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί»