Εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς. Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από σεισμό

Πριν από μερικές ημέρες,  ξεκίνησε μια πρωτοβουλία από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη   προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.), ώστε να οργανωθεί  και να πάρει σάρκα και οστά η προσπάθεια συλλογής υλικού για τους σεισμόπληκτους της γειτονικής  Αλβανίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ε.Δ. ομοφώνα έκανε δεκτή την πρωτοβουλία του Δημάρχου Καστοριάς για συνεργασία όλων των Δήμων της για έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας που επλήγη από σεισμό.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

«Θελήσαμε να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο, ώστε να είναι μια προσπάθεια συγκεντρωμένη και οργανωμένη και να έχει  αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια τις διαστάσεις που πρέπει», ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού  Πέτρος Δοκόπουλος.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Π.Ε.Δ. και εν συνεχεία η οργάνωση ανατέθηκε στον κ. Δοκόπουλο, «Με μεγάλη μου τιμή ανέλαβα την οργάνωση. Εδώ και μια εβδομάδα πραγματοποιούμε συναντήσεις και ομιλίες ούτως ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο της Καστοριάς ότι ξεκίνησε ήδη η περισυλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας».

Τα σημεία περισυλλογής είναι:

  • Η Πρόνοια, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Προφήτη Ηλία
  • Ο Ερυθρός Σταυρός Καστοριά, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Γράμμου
  • Η Αντιδημαρχία Τουρισμού, η οποία βρίσκεται έναντι της πιάτσας των ταξί

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι: τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας). Επίσης κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια) και ράντσα.

«Εμείς θα συλλέξουμε όλες τις προσφορές και θα τις μεταφέρουμε σε μια αποθήκη. Όταν συγκεντρωθεί όλο το υλικό από τους 13 Δήμους της Π.Ε.Δ.,  μέσω του Ερυθρού Σταυρού θα μεταφερθεί προς την Αλβανία. Εμείς μιας και είμαστε και οι επικεφαλής της οργάνωσης θα συνοδεύσουμε το φορτηγό προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια»,  διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Π.Ε.Δ. έχει εξασφαλίσει την αγορά 170 κλινών, τις οποίες θα παραλάβει  ο Δήμος Καστοριάς την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς είναι και ο υπεύθυνος  Δήμος για τη μεταφορά τους.  Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή όλων των πολιτών, σε αυτή την προσπάθεια καθώς αυτή τη στιγμή 4.000 άνθρωποι ζουν σε πεζοδρομία και σε παγκάκια «Πρέπει να προλάβουμε τις γιορτές για όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που ζουν στους δρόμους εξαιτίας του σεισμού. Παρά την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Καστοριάς τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν ακόμα περισσότερο ευαισθητοποιημένους ειδικά κατά την εποχή των Χριστουγέννων. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θα προσφέρουμε από το υστέρημά μας στους γείτονές μας».

Τέλος, να αναφερθεί πως η περισυλλογή των αγαθών θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019.

You May Also Like

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών-Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Καστοριάς θα κόψει τη βασιλόπιτα

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών-Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Καστοριάς θα κόψει τη βασιλόπιτα

Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς: Ημέρα Μνήμης η Σημερινή για το Ολοκαύτωμα στην Κλεισούρα

Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς: Ημέρα Μνήμης η Σημερινή για το Ολοκαύτωμα στην Κλεισούρα

Ξεκινούν οι εργασίες της Ενεργειακής Αναβάθμισης του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών του Γ.Ν. Καστοριάς

Προϋπολογισμού 155.209,68€

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος” έκοψε Βασιλόπιτα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος” έκοψε Βασιλόπιτα

Δήμος Άργους Ορεστικού: Μαθαίνουμε αλλιώς. Δεν μένουμε θεατές στην πλαστική ρύπανση

  Δήμος Άργους Ορεστικού: Μαθαίνουμε αλλιώς. Δεν μένουμε θεατές στην πλαστική ρύπανση

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γκόμπι. Η έξυπνη ιδέα που σώζει τις θάλασσες από τα πλαστικά

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γκόμπι. Η έξυπνη ιδέα που σώζει τις…

Μουσικό φεστιβάλ των Δήμων Καστοριάς και Κορυτσάς στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας

Μουσικό φεστιβάλ των Δήμων Καστοριάς και Κορυτσάς στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας