ΕΟΓ, ΣΓΚ και ΣΕΓ στο Υπουργείο Οικονομικών: Κοινή κάθοδο στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι φορείς της γούνας με σκοπό την επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργάνων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Φαίδων Γκιάτας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων  Γουνοποιών Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης και  ο Ταμίας Αθανάσιος Μαλεγκάνος.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος των φορέων της γούνας στην Αθήνα, με σκοπό την άμεση επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των βασικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

 

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου,  το κλιμάκιο των φορέων της γούνας, έπειτα από μεσολάβηση του κ. Τζηκαλάγια,  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστο Τριαντόπουλο για την εκατέρωθεν ενημέρωση του Ν 4557/30-07-2018 (Πρόληψη και καταστολή της  νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότης της τρομοκρατίας, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ). Πρόκειται για έναν ασφυκτικό Νόμο, ο οποίος δημιουργεί πολλά προβλήματα στις εξαγωγές των γουνοποιητικών προϊόντων.

 

«Διακρίναμε την θετική πρόθεση των αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών προς την ελληνική Επιχειρηματικότητα. Ήταν εμφανές πως οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για την επιχειρηματικότητα.  Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, ανταλλάσοντας υπομνήματα και τις  θέσεις μας, μέχρι να έχουμε θετικά και σωστά αποτελέσματα προς τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας», ήταν το σχόλιο του κ. Κοσμίδη μετά τη λήξη της συνάντησης.

 

Οι φορείς της γούνας, συνέχισαν τις επαφές στην Αθήνα. Ειδικότερα την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020,  έπειτα από μεσολάβηση του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (Ε.Σ.Ε.Ε.) Γεώργιου Καρανίκα, ο Πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτριος Κοσμίδης, το μέλος της ΕΟΓ Ιορδάνης Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΓΚ Φαίδων Γκιάτας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο  Βεσυρόπουλο.  Βασικό θέμα της  συνάντησης, ήταν το πάγιο πρόβλημα που ταλανίζει τον κλάδο της γούνας εδώ και μια δεκαετία, τον φόρο πολυτελείας.

 

«Ελπίζουμε πως επιτέλους θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας. Στο πλευρό μας έχουμε την Ε.Σ.Ε.Ε. και την Ελληνική Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων.  Η συμμαχία και με άλλους κλάδους θα αποδώσει καρπούς», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

 

 

You May Also Like

Συμμετοχή της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς στην εκδήλωση Extreme Sports & Music Party

Συμμετοχή της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς στην εκδήλωση Extreme Sports & Music Party

Πρόγραμμα Εορτασμού Ενόπλων Δυνάμεων στην Π.Ε. Καστοριάς

Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των Εθνικών μας Ενόπλων Δυνάμεων

30 νέα ονόματα υποψηφίων με τον συνδυασμό του Γιάννη Κορεντσίδη

Νέες προσθήκες στην ομάδα «ώρα για δουλειά – συνεχίζουμε»

Ευχές από το Εν.Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

”Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές ολόψυχα καλή επιτυχία στον αγώνα τους.”

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στο κανάλι της Βουλής μιλά για το μεταναστευτικό και την πολιτική της κυβέρνησης

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στο κανάλι της Βουλής μιλά για το μεταναστευτικό και…

Έδιωξαν από το Λευκό Οίκο τα σκυλιά του Μπάιντεν – Το ένα δάγκωσε φρουρό ασφαλείας

Έδιωξαν από το Λευκό Οίκο τα σκυλιά του Μπάιντεν – Το ένα…

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργου Βαβλιάρα προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Τουρισμού για τη στήριξη του κλάδου των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών καταλυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

  Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργου Βαβλιάρα προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης…

Ποια χωριά της Καστοριάς δικαιούνται το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των 600 ευρώ;

Ποια χωριά της Καστοριάς δικαιούνται το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των…