Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη συμμετοχή συμβασιούχων του οργανισμού σε «κορωνοπάρτι» σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO την Τσικνοπέμπτη

Ανακοίνωση με αφορμή εικόνες που διακινούνται στο διαδίκτυο και οι οποίες αφορούν σύμφωνα με περιγραφές γλέντι την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, «κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους». Ωστόσο τονίζει ότι από τις εικόνες «προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Σημειώνεται ότι χθες, με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε τις αναφορές για συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας σε πάρτι την Τσικνοπέμπτη, με αφορμή βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο «έωλες και αβάσιμες».

 

 

Ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή και συμμετοχή εργαζομένων και στελεχών της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη δηλώνοντας ότι «όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το υφυπουργείο».

You May Also Like

Προτάσεις του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού στην έκτακτη άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Τουρισμού της ΕΕ

Προτάσεις του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού…

Σεισμός Κρήτη: Διαρκείς μετασεισμοί – Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους

Table of Contents Hide Επί ποδός Ένοπλες Δυνάμεις και Ερυθρός ΣταυρόςΚέντρο Υγείας…

Ισλαμιστής από την Συρία ο σφαγέας του Κολοράντο!

Ψευδείς οι αρχικοί ισχυρισμοί περί ακροδεξιού τρομοκράτη

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο γάμος είναι απαραίτητος για κληρονομικούς λόγους

«Όταν με τον άνθρωπό σου είσαι καλά, πάντα είναι διακοπές», είπε η Τζόρτζια Σιακαβάρα

Μητέρα Τσιτσιπά για επίθεση σκύλου στη Βούλα: «Τον έβγαλε βόλτα η δίδυμη αδερφή μου»

Η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε ένας άνδρας, από σκύλο, στη Βούλα.

Δωδεκάνησα: Κακοποιούσε τη γυναίκα του και ήθελε να την αναγκάσει να κάνει σεξ με τον… σκύλο του

Δωδεκάνησα: Κακοποιούσε τη γυναίκα του και ήθελε να την αναγκάσει να κάνει…

Google: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ανιχνεύει παθήσεις των πνευμόνων

«Μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο εργαλείο», δήλωσε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Με ελικόπτερα και drone η επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Με ελικόπτερα και drone η επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ζελένσκι για την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, ότι συνέβαλε στην έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία