Επίδομα ενοικίου: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 θα δοθεί στους δικαιούχους το επίδομα ενοικίου, όπως διευκρίνισε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει για τις αιτήσεις των δικαιούχων προς τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου,  σύμφωνα με την κα Φωτίου, η οποία διευκρίνισε πως στο νέο προνοιακό πρόγραμμα υπάρχει μέριμνα και για τα νοικοκυριά που βαρύνονται με καταναλωτικά δάνεια, αρκεί να έχει τεθεί υποθήκη γι’ αυτά τα δάνεια η πρώτη κατοικία.

Το επίδομα έχει δύο σκέλη: απευθύνεται σε ενοικιαστές αλλά και σε νοικοκυριά που επιβαρύνονται με δόση δανείου, το οποίο συνδέεται με την πρώτη κατοικία. Συνολικά αφορά περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά. Η επιδότηση ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένο και ηλεκτρονικά κατατεθειμένο στην Εφορία ενοικιαστήριο.

Επίσης θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια -που αναμένεται να κυμαίνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ ετησίως, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού- και τα περιουσιακά κριτήρια – που αναμένεται να κυμαίνονται από 125.000 έως 185.000 ευρώ. Διαφορετικά αναμένεται να είναι τα κριτήρια για τους δανειολήπτες και για την επιδότηση της δόσης στεγαστικού ή καταναλωτικού δανείου με υποθήκη την πρώτη κατοικία. Εξετάζεται το εισοδηματικό κριτήριο να ξεκινάει από 8.000 ή από 10.000 ευρώ και να κλιμακώνεται έως τις 30.000.

You May Also Like

Παράταση για 2 μεγάλα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ώθησης που προκάλεσε στο επενδυτικό…

Έβρος: Οργή για νέο βίντεο με αυτόκλητο «σερίφη» να «αιχμαλωτίζει» μετανάστες

««Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές…»

Στη Βουλή τα νέα μέτρα για το φθηνότερο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος

Η τροπολογία προβλέπει τη σύνδεση των εν λόγω μονάδων ΑΠΕ στα δίκτυα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα

Θεσσαλονίκη: 50.000 ευρώ πρόστιμο στον 34χρονο που σκότωσε γατάκι στην Καλαμαριά

Η επιβολή του προστίμου αποτελεί μια ξεκάθαρη πράξη μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα βίας και κακοποίησης.

Αγρίνιο: Ούτε ένα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό την ερχόμενη Κυριακή

Μεγάλη πτώση στους εμβολιασμούς σε όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Φορώντας μια μαύρη μάσκα και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα, ο 52χρονος…

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για επιβάτη Blue Horizon

Ο 36χρονος που πνίγηκε είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και προσπαθούσε να ξαναμπεί

Λιβανός : Διάλογος με την Αυτοδιοίκηση πριν από κάθε Συμβούλιο Υπουργών για κρίσιμα ζητήματα – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

    Λιβανός : Διάλογος με την Αυτοδιοίκηση πριν από κάθε Συμβούλιο…