Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις, μέχρι πόσα λεφτά δίνονται

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του φετινού επιδόματος θέρμανσης, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προκειμένου τα νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα φέτος ξεκινάει από τα 80 ευρώ και μπορεί να φτάνει τα 600 – 700 ευρώ ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχές.

Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει την ένταξη για πρώτη φορά και άλλων μορφών επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet).

Πιο συγκεκριμένα:

– Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

– Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.

– Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

– Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

– Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

– Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους αναμένεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

You May Also Like

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοίρασε τρόφιμα στα Σεπόλια μακριά από τις κάμερες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοίρασε τρόφιμα στα Σεπόλια μακριά από τις κάμερες

Δερμιτζάκης: Μόνο στην Ελλάδα αυξάνονται τα κρούσματα παρά το lockdown

Δερμιτζάκης: Μόνο στην Ελλάδα αυξάνονται τα κρούσματα παρά το lockdown

Σάλος από τις δηλώσεις ιερέα: Τα εμβόλια mRNA δεν είναι εμβόλια [βίντεο]

Σάλος από τις δηλώσεις ιερέα: Τα εμβόλια mRNA δεν είναι εμβόλια [βίντεο]

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα -Πότε πρέπει να κάνουν self-test οι υποψήφιοι

Πότε θα πρέπει να κάνουν self test οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2021…

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Γάζα: Χιλιάδες παιδιά λιμοκτονούν στα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση

Τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες την τελευταία εβδομάδα

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων»…

Μ.Μ.Μ.: Μείωση 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων

Μ.Μ.Μ.: Μείωση 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων

«ΒΟΜΒΑ» για το ελαιόλαδο: «Θα εκτοξευτεί η τιμή του» Διαβάστε περισσότερα: «ΒΟΜΒΑ» για το ελαιόλαδο: «Θα εκτοξευτεί η τιμή του»

Την εκτίμηση πως θα εκτοξευθεί φέτος η τιμή του ελαιόλαδου από τα 11-16 ευρώ το λίτρο

Υποτονική η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018

Υποτονική η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του…