Επίδομα θέρμανσης 2017-2018: Το δικαιούστε φέτος;

Με τη μείωση κατά 50% της ετήσιας δαπάνης για το σχετικό επίδομα, συνεχίζεται η μνημονιακή υποχρέωση της περικοπής των κοινωνικών επιδομάτων μετά από τις πρώτες περικοπές συγκεκριμένων επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

Σε «κούρεμα» κατά 50% της ετήσιας δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης προχωράει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να το πάρουν τον Ιανουάριο λιγότερα νοικοκυριά ή, στην περίπτωση που δεν αλλάξει ο αριθμός των δικαιούχων, να μειωθεί το ύψος του επιδόματος. Δηλαδή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα. Η μνημονιακή υποχρέωση για περικοπή του ετήσιου ποσού επιδότησης κατά 50%, η οποία θα διαμορφωθεί σε 47 εκατ. ευρώ από 92 εκατ. ευρώ την προηγούμενη σεζόν, οδηγεί σε ανατροπές στα ποσά της επιδότησης, καθώς και των εισοδηματικών, περιουσιακών και των γεωγραφικών κριτηρίων.

Το υπουργείο Οικονομικών άρχισε τον επανασχεδιασμό του επιδόματος θέρμανσης, εξετάζοντας τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.

Με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης να ξεκινάει την Παρασκευή  13 Οκτωβρίου, παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως αναμένουν οι τιμές να κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (κυμάνθηκε γύρω στα 0,93 ευρώ το λίτρο). Η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα ισχύσει τη νέα χειμερινή σεζόν (Οκτώβριος  2017-30 Απρίλιος 2018). Η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Αυτά είναι τα κριτήρια 

Για τη χορήγηση του επιδόματος τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα περυσινά, τα οποία είχαν διαμορφωθεί στα ακόλουθα επίπεδα:

–Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
–Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

1η θέση για τον ΤΖΗΜΑ ΕΥΘ στο Ε1(πανελλαδικό) διπλών που διοργανώθηκε στο Κιλκίς

Πολλά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή όλων των αθλητών του ”Keletron Tennis Academy”(φωτογραφίες)

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «ΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ»

Για τον προγραμματισμό δράσεων και προτάσεων για το 2023

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προέδρων Τοπικών και Κοινοτικών Κοινοτήτων Π.Ε. Καστοριάς

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τις Δ.Ε. του Δήμου Καστοριάς

Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει πραγματικά το τεστ και τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Κορονοϊός: Πόσο κοστίζει πραγματικά το τεστ και τι συμβαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Τα Εγκαίνια της Αγίας Τραπέζης του δεξιού κλίτους του Ιερού Ναού Αγίου…

Με 13 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς την Τρίτη 09/06

Με 13 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς την Τρίτη…

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ κ. Κρυσταλλίδου Πίστης στο νοσοκομείο της Καστοριάς

Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ κ. Κρυσταλλίδου Πίστης στο νοσοκομείο της Καστοριάς