Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης 7.000 Εργαζομένων από την Ε.Σ.Ε.Ε.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), υλοποιεί την Πράξη με τίτλο “Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων που απασχολούνται στο Εμπόριο ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε αυτό, με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας”.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των στόχων για την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα που έχουν τεθεί προς επίτευξη από το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020, και υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, στον Άξονα Προτεραιότητας 02 “Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις”.

Η Πράξη αφορά σε υπηρεσίες Επαγγελματικής Συμβουλευτικής και στην υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης (συνολικής διάρκειας 50 έως 120 ωρών) σε επιλεγμένες ειδικότητες και την Πιστοποίηση των αποκτηθεισών δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων σε 7.000 εργαζόμενους, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχείρησης που απασχολούνται, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Η υλοποίηση της προτεινόμενης Πράξης περιλαμβάνει Υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Το Εκπαιδευτικό Επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης (θεωρίας και πρακτικής) ανέρχεται στο ποσό των €5,00/ώρα, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων.

Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι τα εξής:

  • Ειδικός σχεδιασμού Ιστοσελίδων & Εφαρμογών (Βασικό Επίπεδο)
  • Ειδικός σχεδιασμού Ιστοσελίδων & Εφαρμογών (Προχωρημένο Επίπεδο)
  • Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου / e-commerce (Βασικό Επίπεδο)
  • Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου / e-commerce (Προχωρημένο Επίπεδο)
  • Ειδικός στη χρήση τεχνικών και εργαλείων Social Media Marketing
  • Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  • Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης

Δικαίωμα συμμετοχής στη Πράξη έχουν οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης που απασχολούνται και οι οποίοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να είναι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα της Οικονομίας  με σχέση εξαρτημένης εργασίας*.
  2. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

*Διευκρινίζεται ότι στους εν δυνάμει συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με εποχική απασχόληση ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα. Επιπλέον, αποκλείονται όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην πράξη ως ωφελουμένων, λήγει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2019.

Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, πατήστε  https://089.esee.gr/p/m/aitisi/el-GR.

Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε  https://089.esee.gr/news/m/2/el-GR.

 

 

You May Also Like

Αράχνη “μαύρη χήρα” στη Δυτική Ελλάδα – Τσίμπησε βρέφος και μια γυναίκα

Αράχνη “μαύρη χήρα” στη Δυτική Ελλάδα – Τσίμπησε βρέφος και μια γυναίκα

Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π.: Οι θέσεις και η κατανομή τους ανά κλάδο και ειδικότητα

Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός Α.Σ.Ε.Π.: Οι θέσεις και η κατανομή τους ανά κλάδο…

Βοιωτία: Η 62χρονη έγραφε φάρμακα στη νεκρή μητέρα της ως τον Ιούλιο του 2025

Μόνο στις 3 Ιουλίου αυτού του έτους έγιναν 14 συνταγογραφήσεις.

Οι νόμοι για την αναπηρία άλλαξαν -Nέες διατάξεις για Δημόσιο

Ενημερώσου για τις σημαντικές αλλαγές στο νόμο για την αναπηρία. Κατευθυντήριες διατάξεις…

ΟΑΕΔ: 42.500 προσλήψεις το φθινόπωρο -Αναλυτικά τα δύο προγράμματα

ΟΑΕΔ: 42.500 προσλήψεις το φθινόπωρο -Αναλυτικά τα δύο προγράμματα

«Βόμβα» Πέτσα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

«Βόμβα» Πέτσα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Ο Αντικαπνιστικός Νόμος όπως υφίσταται και εφαρμόζεται σήμερα

    ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Ο Αντικαπνιστικός Νόμος όπως υφίσταται και εφαρμόζεται σήμερα

Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο οι βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Η διαδικασία συνεχίζεται με τα αιτήματα περί της χορήγησης ελαφρυντικών

Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος στα χρώματα του ΠΑΟΚ – Το μήνυμα Σαββίδη (VIDEO)

95 χρόνια ζωής συμπλήρωσε ο δικέφαλος

Πανελλήνιες 2021: Προς μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω του lockdown

Πανελλήνιες 2021: Προς μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω του lockdown