Επικεφαλής η Ελλάδα, για πρώτη φορά, στην κατάθεση πρότασης κοινοπραξίας για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport 2020»

 

-Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπέβαλε προς έγκριση αίτηση με θέμα «η εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

 

Κάνοντας πράξη την κυβερνητική δέσμευση εξωστρέφειας και στο πεδίο του αθλητισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία την πρωτοβουλία να ηγηθεί διακρατικής κοινοπραξίας και να υποβάλει πρόταση για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport 2020»!

 

Η πρόταση – αίτηση για την «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία εφαρμογής καλών πρακτικών στο πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τον πρότυπο αθλητικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι διοικητικοί παράγοντες ερασιτεχνικών σωματείων.

 

Αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας που θα πραγματοποιηθεί θα αποτελέσουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από τις πρώτες τη τάξει εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αντιπαρατεθούν με τα αντίστοιχα ομάδων από την League 2 της English Football League.

 

Θεμελιώδης στόχος της πρότασης για το εν λόγω πρόγραμμα  είναι τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της μελέτης που θα προκύψουν να αποτελέσουν την βάση καλύτερης οργάνωσης των ερασιτεχνικών σωματείων. Και αυτά με τη σειρά τους να μπορέσουν να εναρμονιστούν ευκολότερα με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις υλοποίησης κανόνων χρηστής διακυβέρνησης.

 

Η εισαγωγή σύγχρονων μοντέλων καλής διακυβέρνησης θα συμβάλει στην επικράτηση ενός αθλητισμού που θα διέπεται από διαφάνεια, που θα δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στις ανάγκες του και θα αναδεικνύει τη χρηστή και δίκαιη διοίκηση.

 

You May Also Like

Συνεχίζει το αήττητο σερί του ο ΠΑΣ Λεύκης!

Συνεχίζει το αήττητο σερί του ο ΠΑΣ Λεύκης!

Έναρξη προπονήσεων του Α.Σ. Καστοριάς

Έναρξη προπονήσεων του Α.Σ. Καστοριάς

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας στη Λίμνη «Ορεστιάδα» της Π.Ε. Καστοριάς

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας στη Λίμνη…

Α.Σ. Καστοριάς: η ομάδα Παίδων στον τελικό του πρωταθλήματος Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.(Φωτογραφίες)

Μεγάλη Νίκη για την Ομάδα παίδων του ΑΣ Καστοριάς

Οι παλαίμαχοι Καστοριάς συγχαίρουν την ομάδα της Καστοριάς 1980, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς

Οι παλαίμαχοι Καστοριάς συγχαίρουν την ομάδα της Καστοριάς 1980, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς

Χρυσός ο Αργείτης σκιέρ Γιάννης Πρώιος στη Βοσνία

Είχε τον πιο γρήγορο χρόνο σε μια πίστα που έχει εξαιρετική παράδοση.