Στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Προώθησης, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Ελλάδας-Αλβανία (INACT), η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αμαλία Κούσκουρα με εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Καστοριάς και συμβούλους του προγράμματος, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, επισκέψεις στα δύο οινοποιεία της Καστοριάς, το Κτήμα Στεργίου στη Μεταμόρφωση και στο Κτήμα Μάγγελ στην Κορομηλιά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωρά στην καταγραφή των επιχειρηματικών αναγκών του κλάδου, αποσκοπώντας στην πιθανή δημιουργία δικτύωσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και διεύρυνσης, ανάπτυξης της οινικής κουλτούρας πρωτίστως της Περιφέρειάς μας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων η κα Κούσκουρα, ανέπτυξε τους στόχους της Περιφέρειας και τις ενισχύσεις που προβλέπονται μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης στον τομέα της αγροδιατροφής στο επόμενο διάστημα. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Περιφέρειας για ανάκαμψη & ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικότητας, σε εφαρμογή του σχεδίου της για την αγορά και τους επαγγελματίες.  

Κυρίως δόθηκε η ευκαιρία στους δύο επιχειρηματίες να μεταφέρουν τις αγωνίες τους και τα σχέδια τους για το μέλλον. Πρόκειται για δυο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για χρόνια σε ένα ελάχιστα ανεπτυγμένο κλάδο στην Καστοριά, για την αποτελεσματική λειτουργία των μονάδων τους ως προς την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, τη δημιουργία οινικής κουλτούρας, αλλά και εναλλακτικών δυνατοτήτων τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας- Καστοριάς

Ολοκληρώνει με Γιαννουζάκο ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς! Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς είναι…