Επιστολή του Γ. Χριστοφορίδη για την Λειτουργία και τη Στελέχωση του Τμήματος ΕΦΚΑ-Αγροτών Δυτικής Μακεδονίας

 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη, Γιώργος Χριστοφορίδης, απόστειλε την Τρίτη 17.07.2018, στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον Διοικητή ΕΦΚΑ και στους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, επιστολή για τη Λειτουργία και τη Στελέχωση του Τμήματος ΕΦΚΑ-Αγροτών Δυτικής Μακεδονίας. Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

 

«Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) αποτελεί το μοναδικό φορέα κύριας ασφάλισης, στον οποίο εντάχθηκε αυτοδίκαια και ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.).

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μοναδική Περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην οποία δεν λειτουργεί Τμήμα Ε.Φ.Κ.Α. – Αγροτών, παρά το γεγονός ότι περίπου το 40% του πληθυσμού της ασχολείται με αγροτικές – κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Η μη λειτουργία Τμήματος Ε.Φ.Κ.Α. – Αγροτών στην Περιφέρεια μας έχει επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις (Μ.Ο. εξυπηρέτησης 20 μήνες) σε θέματα απονομής συντάξεων, ασφάλισης και παροχών.

Οι αγρότες  – κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας μας, σε αντίθεση με τις άλλες Περιφέρειες, στερούνται άμεσης παροχής υπηρεσιών, γεγονός που αφενός επιβαρύνει την καθημερινότητά τους,  αφετέρου στερεί από τον Οργανισμό σας σημαντικά έσοδα  από τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καθώς καθυστερούν οι εισφορές λόγω μη έγκαιρης λύσης των προβλημάτων. Επιπροσθέτως, η απουσία Υπηρεσίας δημιουργεί ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στον πολίτη, καθώς στερείται άμεσης πληροφόρησης και διεκπεραίωσης των προβλημάτων του, δημιουργώντας παράλληλα καθυστερήσεις – προβλήματα και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες της περιοχής (π.χ. ΔΗΜΟΙ, ΚΕΠΥΕΛ, ΟΠΕΚΕΠΕ,ΕΛΓΑ κ.ά.).

Ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη προτείνω την άμεση λειτουργία Τμήματος Ε.Φ.Κ.Α. – Αγροτών με έδρα την Κοζάνη. Η στελέχωση του εν λόγω τμήματος με 8 έως 10 υπαλλήλους, προτείνεται να πραγματοποιηθεί μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ). Υπάρχουν οι υποδομές αρχικά στη ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΚΟΖΑΝΗΣ, όπου στεγάζεται και ο ΟΠΕΚΑ (π. ΟΓΑ) στον οποίο υπηρετούν υπάλληλοι του πρώην ΟΓΑ με εμπειρία στην ασφάλιση και τις παροχές που μπορούν προσωρινά να ενημερώσουν τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν το νέο Τμήμα Αγροτών ΕΦΚΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση.

Παραμένω στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.»

You May Also Like

Το ΣΔΕ Καστοριάς σε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Φιλιππιάδα και στον Αχέροντα.

Το ΣΔΕ Καστοριάς σε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Φιλιππιάδα και στον Αχέροντα(φωτογραφίες)

ΣΓΚ: Επιτευχθεί η παράταση προθεσμίας επανεξαγωγής εμπορευμάτων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή

ΣΓΚ: Επιτευχθεί η παράταση προθεσμίας επανεξαγωγής εμπορευμάτων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς…

«Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και δομών του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 28 Φεβρουαρίου 2020»

«Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και δομών του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 28…

Δήμος Γρεβενών: Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου η Λαϊκή Αγορά λόγω Πρωτοχρονιάς-Υποχρεωτική από όλους η τήρηση των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό

  Δήμος Γρεβενών: Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου η Λαϊκή Αγορά λόγω Πρωτοχρονιάς-Υποχρεωτική…

Εναέρια Διανομή Εμβολίων Λύσσας από  την Πέμπτη 28 Μαΐου έως  την Τετάρτη  10 Ιουνίου 2020

Εναέρια Διανομή Εμβολίων Λύσσας από  την Πέμπτη 28 Μαΐου έως  την Τετάρτη…

Δωρεάν Εκπαίδευση των Πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας στις Πρώτες Βοήθειες και την Απινίδωση

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο.

«ΦιλόΔημος Ι»: Έργα ύψους 3.880.916 ευρώ εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Καστοριάς

  «ΦιλόΔημος Ι»: Έργα ύψους 3.880.916 ευρώ εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Καστοριάς

Πρόσκληση στην εκδήλωση «Παρουσίαση του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και του καθεστώτος ΔΑΜ του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Ιουνίου

Ένταξη 6 νέων έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης  Δημόσιων Κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ

Ένταξη 6 νέων έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης  Δημόσιων Κτηρίων της Περιφέρειας…

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας [ΦΩΤΟ]

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας [ΦΩΤΟ]