ΕΡΓΑΝΗ: Μέχρι πότε οι προθεσμίες για αναστολή σύμβασης Νοεμβρίου, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και για μονομερείς και ειδικές κατηγορίες

Ποίες είναι οι προθεσμίες υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Aναλυτικά μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε την αίτηση για αναστολή σύμβασης εργασίας Νοεμβρίου – Συν Εργασία  και για μονομερείς και ειδικές Κατηγορίες.

Τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων – αναστολών συμβάσεων και ορθών επαναλήψεων Νοεμβρίου καθώς και τις – προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο περιλαμβάνει σε ανακοίνωση του το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ειδικότερα δίνεται από σήμερα η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση, για τον μήνα Νοέμβριο καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση του διαστήματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

erganh1

Υπενθυμίζεται ότι οι πληττόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Νοέμβριο, το αργότερο έως και 7/12/2020. Για τον μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ η υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες που πλήγηκαν από τον κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ», σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4728/2020 (Α’ 186) καθώς η υποβολή δηλώσεων σε επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, κατά τα οριζόμενα της υπ. αριθμ. 39363/1537/30-9-2020 (Β’ 4262), συνεχίζεται μέχρι και 7/12/2020.

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για Οκτώβριο και Νοέμβριο

➤ Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Νοέμβριο.

➤ Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο,

– για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ

– για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ.

erganh2

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ ΦΑΣΗΣ, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ ΦΑΣΗΣ.

Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις

Για τις μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το αργότερο έως και 10/12/2020.

Ειδικές κατηγορίες

Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων – αιτήσεων από τους δικαιούχους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων της μα αριθμ.πρωτ. 16073/287/22-4-2020 (Β’ 1547 και Β’ 1841) όπως ισχύει, συνεχίζεται έως και 10/12/2020.

 

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Κεραμέως για σχολεία: Πιθανό να ανοίξουν νωρίτερα το Σεπτέμβριο – Τι θα γίνει με τα ΑΕΙ Διαβάστε περισσότερα: Κεραμέως για σχολεία: Πιθανό να ανοίξουν νωρίτερα το Σεπτέμβριο – Τι θα γίνει με τα ΑΕΙ

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, άφησε…

Αυτά είναι τα πέντε ονόματα της λίστας Νίμιτς για την ΠΓΔΜ

Πέντε ονόματα φέρεται να κατέθεσε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο Μάθιου…

«Με ευρύτατη πλειοψηφία η ψήφιση του οικονομικού προϋπολογισμού της ΔΟΕ»

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ως ο φυσικός χώρος των ανεξάρτητων…

Ανοίγει τις πύλες η 6η Fur Excellence in Athens, International Fur Fair

Ανοίγει  τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Γούνας της Αθήνας 2016 σήμερα …

Καθηγητής Κουρέτας: 14.000 ανεμβολίαστοι θα πεθάνουν τον χειμώνα

Καθηγητής Κουρέτας: 14.000 ανεμβολίαστοι θα πεθάνουν τον χειμώνα

Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο οι βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Η διαδικασία συνεχίζεται με τα αιτήματα περί της χορήγησης ελαφρυντικών

Γ. Παπανδρέου: Αν εκλεγεί ο Ν. Ανδρουλάκης “θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης”

Γ. Παπανδρέου: Αν εκλεγεί ο Ν. Ανδρουλάκης “θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης”

Γιάννης Μάγγος για Νέα Φιλαδέλφεια: «Τον Βασίλη τον σκότωσαν στο ξύλο»”επειδή πιθανότατα έκρυβε κάτι” στο καλοκαιρινό μπουφανάκι του…

«Τους Κροάτες τους άφησαν ανενόχλητους με φονικά όπλα»

Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στις 12:02 το μεσημέρι…

ΥΠΟΙΚ: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017

ΥΠΟΙΚ: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017