Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο: Η μόνη λύση ο διάλογος και η διαπραγμάτευση – Δεν επιδιώκουμε την περιπέτεια

Στις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάλλοντας κατά της Ελλάδας. Οπως είπε η κλιμάκωση της έντασης οφείλεται στις ελληνικές ενέργειες και επεσήμανε πως θα συζητήσει το θέμα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Οπως είπε «η μόνη λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση, η Τουρκία δεν επιδιώκει την “περιπέτεια”». Πρόσθεσε δε ότι «μια επωφελής συμφωνία για Ελλάδα και Τουρκία είναι εφικτή μέσω του διαλόγου». Παρόλα αυτά διεμήνυσε ότι «το Ορούτς Ρέις» θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες έως τις 23 Αυγούστου. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο ως “μοχθηρή” σημειώνοντας ότι «οι αξιώσεις της Αθήνας για το Καστελλόριζο το οποίο απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές και 580 από την ηπειρωτική Ελλάδα δεν εξηγούνται με την κοινή λογική».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε και στον Γάλλο ομόλογό του με αφορμή τη χθεσινή παρέμβασή του με την οποία καλούσε την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς της ενέργειες, λέγοντας ότι «ο Μακρόν και άλλοι όπως αυτός το μόνο που θέλουν είναι να επαναφέρουν την αποικιοκρατική περίοδο με τις ενέργειές τους στην περιοχή, κάτι που δεν είναι επιδίωξη της Αγκυρας».

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία είπε ότι «μετά από ένα διάλειμμα 86 ετών την ανοίξαμε ως τζαμί. Αποτελούσε ένα παιδικό όνειρο, το οποίο θα ωφελήσει το έθνος και την ανθρωπότητα».

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στη χώρα μας και για το θέμα της μειονότητας στη δυτική Θράκη, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να λογοδοτήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

You May Also Like

Κατασκοπεία: Οι Γερμανοί των ΜΚΟ κάρφωναν στην Τουρκία τις θέσεις του Ελληνικού Στόλου

Κατασκοπεία: Οι Γερμανοί των ΜΚΟ κάρφωναν στην Τουρκία τις θέσεις του Ελληνικού…

Κασσελάκης: Εξαφανισμένα από τα ΜΜΕ Μητσοτάκη τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

«Αυτό δε λέγεται ενημέρωση, η κατάσταση αυτή είναι πληγή στην ελληνική Δημοκρατία» τονίζει

Μητροπολίτης Μόρφου: «Ο γάμος λέγεται έτσι γιατί επιτρέπει το γ@@@@ι»

«Το γ@@@@ι μέσα στον γάμο είναι ευλογημένη πράξη»(βίντεο)

Ο Ιωάννης Λιανός ορίστηκε διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση, ο καθηγητής Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής…

Στις εγκαταστάσεις της Metlen στον Βόλο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στρατηγική επένδυση για την αμυντική αυτονομία της χώρας

Διαθέσιμες μέσω του gov.gr και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντίγραφου άδειας κυκλοφορίας

Διαθέσιμες μέσω του gov.gr και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι…

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 8χρονη που είχε χαθεί σε σχολική εκδρομή

Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του – Για τον εντοπισμό του είχε σημάνει συναγερμός

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις στα social media η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία» με την Χάρις Αλεξίου

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για το ελληνικό τραγούδι «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία» με οδηγό τη Χάρις Αλεξίου.