Ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως «η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία, καθώς διώχνει μετανάστες και αυτοί αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Ιταλία»

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετκή ρητορική κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, τονίζοντας πως «η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία, καθώς διώχνει μετανάστες και αυτοί αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Ιταλία».

«Ειδικά στο θέμα αυτό, στις απωθήσεις που επιχειρούν, δυστυχώς, η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία, πέρα από την Ευρώπη. Σε αυτές τις απωθήσεις, πού προσπαθούν τώρα να βρουν καταφύγιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι παράτυποι μετανάστες; Προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία. Μαζεύουμε αυτούς τους ανθρώπους από τις θάλασσες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό κατά τη διάρκεια αυτών των απωθήσεων. Προσπαθούμε να τους σώσουμε, περισυλλέγοντάς τους από τις θάλασσες. Όμως, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ιταλία. Θα ήθελα να ακούσω και τις σκέψεις του κ. Ντράγκι σε αυτό το θέμα. Ορίστε, κ. πρωθυπουργέ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε ότι «η Ιταλία έχει φτάσει στα όριά της με τους μετανάστες που έρχονται τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ελλάδα».

«Αυτό που λέω είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης πρέπει να το διαχειριζόμαστε με τρόπο ανθρώπινο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Αυτά τα άτομα τα βλέπουμε στις θάλασσές μας, έρχονται με πλοία. Η συμπεριφορά μας από αυτή την άποψη είναι εξαιρετική. Φυσικά, είμαστε μια πολύ ανοιχτή χώρα από αυτή την άποψη, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό. Δεν μπορούμε να είμαστε απεριόριστα ανοιχτοί. Κάποιες φορές, η κατάσταση στη χώρα υποδοχής γίνεται πλέον αφόρητη», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Ο υπουργός Λα Μορτσέζε το έχει δηλώσει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έχουμε εκφράσει παρουσία και του κ. Ερντογάν και σίγουρα θα το εκφράσουμε κι όταν συναντηθούμε με την Ελλάδα. Από αυτή την άποψη, προσπαθήσαμε να είμαστε η χώρα με τις λιγότερες διακρίσεις, όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή, αλλά έχουμε όρια και τώρα έχουμε φτάσει στα όρια».

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

Σκρέκας για καλάθι της Σαρακοστής: «Μεσοσταθμικά ίδιο η φθηνότερο με πέρυσι»

Το Καλάθι της Σαρακοστής είναι μεσοσταθμικά το ίδιο ή φθηνότερο με πέρυσι δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Συναγερμός» στον Έβρο – Τούρκοι περνάνε τα σύνορα και ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα

«Συναγερμός» στον Έβρο – Τούρκοι περνάνε τα σύνορα και ζητάνε άσυλο στην…

Το βίντεο για τους σεισμόπληκτους που αγγίζει καρδιές

Το βίντεο για τους σεισμόπληκτους που αγγίζει καρδιές

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το τέλος των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το τέλος των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες…

Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Παιδί χωρίς μάσκα είναι σαν να μην του βάζεις ζώνη στο αυτοκίνητο Διαβάστε περισσότερα: Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Παιδί χωρίς μάσκα είναι σαν να μην του βάζεις ζώνη στο αυτοκίνητο….

Παιδί χωρίς μάσκα είναι σαν να μην του βάζεις ζώνη στο αυτοκίνητο……

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών τιμάται φέτος σε ένα πρωτόγνωρο υγειονομικό και κοινωνικό πλαίσιο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών τιμάται…

Φωτιά στη Ρόδο: Γερμανός τουρίστας στη μάχη της κατάσβεσης

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Η ψυχολόγος της Καρολάϊν αποκαλύπτει όσα της έλεγε: «Τη συμβούλευα να μην ανοίγεται τόσο πολύ»

Η ψυχολόγος της Καρολάϊν αποκαλύπτει όσα της έλεγε: «Τη συμβούλευα να μην…

Lockdown: 29χρονος ντελιβεράς στην Καβάλα… μοιράζει ανθρωπιά δωρεάν

Lockdown: 29χρονος ντελιβεράς στην Καβάλα… μοιράζει ανθρωπιά δωρεάν