Ε.Φ.Ε.Τ.: Αναστέλλεται η  καταβολή των  επιβληθέντων προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο των αποφάσεων των αρμοδίων αρχών για την θέσπιση μέτρων κατά της εξάπλωσης του  κορωνοϊού και τις ρυθμίσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων ανακοινώνει την αναστολή καταβολής επιβληθέντων προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων και ειδικότερα:

 

  1. Λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.18176/15.3.2020 (ΦΕΚ Β’ 864/15.03.2020) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Δικαιοσύνης «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών στο σύνολο της Επικράτειας και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 27.3.2020» σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 31, του ν.4235/2014 «Δικαστικός έλεγχος επιβολής μέτρων συμμόρφωσης και διοικητικών κυρώσεων» αναστέλλει μέχρι της παύσης της ως άνω αναστολής λειτουργίας, την προθεσμία των εξήντα (60) ημερών για την καταβολή του 50% του ύψους του επιβληθέντος προστίμου προκειμένου για προσφυγή του διοικουμένου στη δικαιοσύνη.
  2. Λαμβάνοντας υπόψη της διατάξεις του άρθρου 25,του ν.4235/2024 «Είσπραξη και απόδοση προστίμων» σε συνδυασμό με τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών περί περιοριστικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων αναστέλλει την προθεσμία των εξήντα (60) ημερών για την καταβολή του του επιβληθέντος προστίμου μέχρι της παύσης ισχύος του περιοριστικού μέτρου της ως άνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Τέλος ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και να προστατεύονται τα  συμφέροντα των καταναλωτών.
You May Also Like

ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με προπονητή που χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια του-«Ήταν μπατσούλες…»

ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με προπονητή που χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια του-«Ήταν μπατσούλες…»

Οι ημέρες πληρωμής για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και δημόσιο

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο γύρος πληρωμών των συντάξεων για…

Λευκός Οίκος: Η Τουρκία δεν ζήτησε παραχωρήσεις από ΗΠΑ για να άρει το βέτο

Οι ΗΠΑ «δεν πρόσφεραν τίποτε» στην Τουρκία, διαβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού…

Στο Eurogroup της Δευτέρας η συμφωνία Ελλάδας-θεσμών

Οριστική και τυπική έγκριση της γ’ αξιολόγησης τον Ιανουάριο με ταυτόχρονη έναρξη…

Τέμπη: Φοιτητές με λουλούδια απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα

Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας και της Αθήνας έχουν έρθει στον τόπο της τραγωδίας

Έγινε το τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ

Το τηλεφωνικό ραντεβού ανανεώθηκε για το πρωί της Τρίτης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε από τον θρυλικό Ναδάλ έπειτα από επική μάχη

Ο θρυλικός Ισπανός Ράφα Ναδάλ νίκησε στο «σπίτι» του τον εκπληκτικό Στέφανο…

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο oaed.gr για επιχορήγηση εργαζομένων

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο oaed.gr για επιχορήγηση εργαζομένων

Ακρίτα σε Γεωργιάδη: “Χρωστάς 625.000 ευρώ. Έφερα τα χρήματά μου και ψήφισα ΟΧΙ”

Ακρίτα σε Γεωργιάδη: “Χρωστάς 625.000 ευρώ. Έφερα τα χρήματά μου και ψήφισα…