Έρχεται τσουχτερό κρύο

Ισχυρές βροχές από την Παρασκευή

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα έως την Πέμπτη 19/01 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι μέγιστες τιμές της αναμένεται να ξεπεράσουν κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αιτία θα είναι οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα οι οποίοι θα μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Παράλληλα θα παρουσιάσουν ενίσχυση οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη φτάνοντας κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ και από αύριο κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ ενώ σήμερα αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ το Σάββατο αναμένονται χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν από σήμερα την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς και τη Βορειοδυτική Αφρική, προκαλώντας εκτεταμένες χιονοπτώσεις. Κατά τόπους αναμένονται πολύ μεγάλα αθροιστικά ύψη χιονιού (έως και πάνω από 2 μέτρα), ιδιαίτερα στις Άλπεις, στους ορεινούς όγκους της Ιβηρικής χερσονήσου και στα ορεινά των Δυτικών Βαλκανίων. Η μεταφορά των ψυχρών αερίων μαζών θα κορυφωθεί κατά το διάστημα Τετάρτη 18/01 – Σάββατο 21/01.

Ενδεικτικό της έντασης της ψυχρής εισβολής είναι το γεγονός ότι οι αέριες μάζες θα είναι κατά τόπους 10-12 βαθμούς ψυχρότερες από τις κανονικές τους για την εποχή τιμές, γεγονός που θα φέρει χιόνια.

Οι πολικές αεριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας φέρνοντας χιόνια και τσουχτερό κρύο τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-01-2023
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόνησσο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-01-2023
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική νησιωτική χώρα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση στο Ιόνιο από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-01-2023
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2023
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην ανατολική χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-01-2023
Στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ:https://www.thebest.gr/

You May Also Like

Σίμος η ομορφότερη παραλία της Ευρώπης στην Ελαφόνησο

Σίμος η ομορφότερη παραλία της Ευρώπης στην Ελαφόνησο

Καρέλιας: Τίναξε την μπάνκα και φέτος – Μοίρασε και μπόνους εκατομμυρίων στους εργαζομένους

Καρέλιας: Τίναξε την μπάνκα και φέτος – Μοίρασε και μπόνους εκατομμυρίων στους…

Πρόσβαση στην παραλία για όλους – 3 Seatrac για ΑμεΑ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Πρόσβαση στην παραλία για όλους – 3 Seatrac για ΑμεΑ στον Δήμο…

Ο «ήρωας» φοιτητής που έσωσε επιβάτες στα βαγόνια του θανάτου

«Μακάρι να μην πέθαιναν άνθρωποι και ας μην έπαιρνα βραβεία»

Επίθεση στην Ερμού: Στην Εντατική η 22χρονη

Σοβαρή η κατάστασή της! Υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση

Άγριο ξύλο σε 90χρονο στη Χαλκίδα – Του έσπασαν και δόντια για 80 ευρώ – Βίντεο-ΣΟΚ!

Τον χτυπούσαν χωρίς έλεος ζητώντας του χρήματα.

Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος: Μια αυθόρμητη δράση για το περιβάλλον  ας γίνει παράδειγμα για όλους

  Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος: Μια αυθόρμητη δράση για το περιβάλλον…

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS υποκλοπής στοιχείων – Τι είναι το «Smishing»

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, για την προστασία τους οι πολίτες πρέπει να μην κάνουν click ή tap σε κανένα σύνδεσμο και να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα

Ρωσία: Ποινική έρευνα για τη βεβήλωση του μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Αθήνα

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε τις ελληνικές αρχές…