Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Συνεχίζομαι στηρίζοντας δυνατά τους αγρότες»


Στέκομαι έμπρακτα δίπλα στους αγρότες ιδιαίτερα τους νέους και όσους ασχολούνται με βιολογικές, πρωτοπόρες η καινοτόμες δράσεις.

Ξεκίνησα από την Ασπροκλησιά όπου ο Βασίλης Φιλιάδης δημιουργεί παράδοση με αρωματικά κυρίως φυτά. Διάφορες ποικιλίες τσαγιού, ρίγανη, λεβάντα και τρουφοφόρα δέντρα.

Απογοητέυθηκε από τοπικούς ιθύνοντες αλλά τα κατάφερε. Δεν τον βοήθησαν να φτιάξει διαλογητήριο στον τόπο μας όπως επιθυμούσε, αλλά σε άλλες περιοχές βρήκε ανταπόκριση. Σήμερα δουλεύουν γι’ αυτόν παραγωγοί στην Θεσσαλία, το Αγρίνιο μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Τα προϊόντα απορροφώνται εύκολα, κυρίως στη Γερμανία.

Στη συνέχεια πήγα στα Κορέστεια. Εκεί ο Σωτήρης Γραίσκος πρωτοπόρησε. Άφησε την ξένη επιχείρηση που εργάσθηκε χρόνια και γύρισε στην πατροπαράδοτη παραγωγή του τόπου του. Μαζί με την οικογένειά του καλλιεργεί τα χωράφια που βγάζουν τα καλύτερα φασόλια της Ελλάδος. Η παραγωγή απέκτησε όνομα και ιδιαίτερα οι ελέφαντες γίνονται ανάρπαστα δίνοντάς του πολύ καλή τιμή και εισόδημα.

Μετά είχε σειρά το Διαλεκτό όπου οι δίδυμοι αδελφοί Θωμάς και Νίκος Γιαννηκώτσιου επιστήμονες υψηλών προδιαγραφών δημιούργησαν την Helix Land. Με μεθοδικότητα εδώ και 8 χρόνια καλλιεργούν σαλιγκάρια από τα οποία έφτιαξαν 6-7 διαφορετικές συνταγές. Τελευταία επέκτειναν την δράση του στην παραγωγή καλλυντικών περιποίησης .Όλα τα προϊόντα τους πωλούνται εύκολα στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία.

Η γη έχει προοπτική. Πρέπει να στρέψουμε σ’ αυτήν και να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερους νέους να σταθούν στον τόπο μας με δουλειά και αξιοπρέπεια.

You May Also Like

Σημαντική παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής”

Η «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας…

Μπράβο από τον υπ. Παιδείας στα παιδιά της Φλώρινας για την βραβευμένη ταινία «Florinano»

Σε πειραματικό εργαστήριο μετατράπηκε η αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων…

5 εκ. ευρώ για Στήριξη της Ρευστότητας σε Πολύ Μικρές & Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Covid-19 της Δυτ. Μακεδονίας

  5 εκ. ευρώ για Στήριξη της Ρευστότητας σε Πολύ Μικρές &…

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σπηλιά του Δράκου και την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σπηλιά του Δράκου και την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας.

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»: κριτική του θεατρικού έργου από τη συγγραφέα Ανδρομάχη Κάρτζου (Andri W Kartzou)

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»: κριτική του θεατρικού έργου από τη συγγραφέα Ανδρομάχη Κάρτζου…

«Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ -ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;» -Συλλαλητήριο Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς

Π.Ε. Καστοριάς: Διενέργεια Εμβολιασμού της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας την άνοιξη του 2018

  Π.Ε. Καστοριάς: Διενέργεια Εμβολιασμού της άγριας πανίδας έναντι του ιού της…

Τα αποτελέσματα αναλύσεων του πόσιμου νερού  της Καστοριάς και τον Δημοτικών Ενοτήτων

Τα αποτελέσματα αναλύσεων του πόσιμου νερού  της Καστοριάς και τον Δημοτικών Ενοτήτων