Ζευγάρι Ελλήνων υιοθέτησε νεογέννητο που εγκαταλείφθηκε σε χωράφι από τους βιολογικούς γονείς του

Έλληνες υιοθέτησαν μωρό από Αφρική που είχε εγκαταλειφθεί μόλις λίγων ημερών σ’ ένα χωράφι στη μακρινή Ουγκάντα.

Ο 2χρονος Άθωνας ζει πλέον μια ευτυχισμένη ζωή, αφού είναι το πρώτο παιδί του ζευγαριού, το ο οποίο ταξίδεψε ως τη μακρινή Ουγκάντα για να τον γνωρίσει και να τον υιοθετήσει, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε μια δύσκολη διαδρομή.

Η Τώνια και ο Γιάννης αποφάσισαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, υιοθετώντας ένα παιδί από την Αφρική, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μόλις λίγων ημερών σ’ ένα χωράφι.

 

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, αφού η γραφειοκρατία και η απόσταση έκαναν τα πράγματα δύσκολα. Όμως τα παιδιά ήταν αποφασισμένα και τίποτα δεν τους πτόησε, ούτε καν η είδηση πως η Τώνια ήταν έγκυος.

https://www.youtube.com/watch?v=8cHv3UC5IYQ&feature=emb_title

Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια διακρατική υιοθεσία είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που ακολουθούνται σε μια υιοθεσία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Ο μικρός Άθωνας έγινε το πρώτο τους παιδί για ν’ ακολουθήσει λίγους μήνες μετά ο Ορφέας… Σαν, όπως λέει κι η Τώνια, «ο ένας να τράβηξε τον άλλο».

Για το θέμα του ρατσισμού, η Τώνια σχολιάζει: «Αρχικά, το παιδί, είναι μαύρο. Και δεν ντρεπόμαστε να το λέμε. Όπως εμείς είμαστε λευκοί, εκείνο είναι μαύρο… Όταν κάποιοι θα δουν τον Άθωνα 17 χρονών, ίσως 1,70, δεν ξέρω πως θα το δουν…».

Η Ελλάδα στην Αφρική έχει αυτή τη περίοδο διακρατικές σχέσεις, στο κομμάτι των υιοθεσιών, με την Ουγκάντα.

Οι διακρατικές υιοθεσίες δεν είναι κάτι νέο. Τα παλιότερα χρόνια οι Έλληνες προσέτρεχαν στις βαλκανικές χώρες. Βοηθούσε βλέπετε και η πολιτικοοικονομική κατάσταση εκεί. Τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος έχεις ανοίξει και για την Αφρική. Μόνο που οι αριθμοί αποτυπώνουν το φόβο ίσως και τα στερεότυπα ίσως και τις νόρμες που ακόμα δεν έχουμε σπάσει.

 

«Η διαδικασία είναι ίδια, μόνο που ο δικός μας ο φάκελος μπαίνει σε μία διαδικασία μεταφράσεων, περνάει από την πρόξενο και έπειτα πηγαίνει στη χώρα, στους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τη δική μας υπόθεση», σχολίασε η Τώνια, αναφορικά με τη διαδικασία της υιοθεσίας του Άθωνα.

Ο Άθωνας είναι ένα από τα ελάχιστα εγκαταλελειμμένα τυχερά παιδιά της Αφρικής. Η Τώνια, ο Γιάννης, ο Ορφέας οι συγγενείς και οι φίλοι τους άνοιξαν την καρδιά τους και την αγκαλιά τους και τον έκλεισαν μέσα. Όμως εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δεν είναι το ίδιο τυχερά.

amea-care.gr

You May Also Like

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τετραήμερο 10,11,12,13 Ιουνίου 2022

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τετραήμερο 10,11,12,13 Ιουνίου 2022

Πανελλήνιες 2018: Ανατροπή με τροπολογία στα επιστημονικά πεδία

Αλλαγές στις Πανελλήνιες 2018 φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή…

Άργος Ορεστικο: Ορκίστηκε η νέα Δημοτική σύμβουλος Στυλιανή Μουτζίκη

  Άργος Ορεστικο: Ορκίστηκε η νέα Δημοτική σύμβουλος Στυλιανή Μουτζίκη

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς: Oι 11 άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Συμβόλαιο για την Αλλαγή»

Η πολιτική αλλαγή έρχεται με δικαιοσύνη παντού

Σημαντικά ζητήματα έθεσε η Μαρία Αντωνίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, που συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Μαΐου στην Βουλή

  Σημαντικά ζητήματα έθεσε η Μαρία Αντωνίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας…

Β. Στέχελ: «Θα ήθελα να συνεργαστώ πολύ στενά με το Δήμαρχο Καστοριάς»

Ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ΝΔ προχωράει στην απόλυση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και την εξυπηρέτηση μεγαλοεπενδυτών»

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ