«“Επιτεύγματα” της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς -ομοιότητες και διαφορές των “Εσμών και Καθεστώτων” που οδήγησαν στην ισοπέδωση και την αναξιοκρατίας- ας δώσουμε μια γροθιά στη μετριοκρατία»

Του πρώην Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια

35 χρόνια πριν καταργήθηκε η βαθμολογία στο Δημοτικό Σχολείο και η διόρθωση των γραπτών με κόκκινο στυλό για να μην.. πληγώνονται ψυχολογικά τα παιδιά. Μαζί με την μείωση των ωρών διδασκαλίας της νέας αλλά και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, το μονοτονικό και άλλες… καινοτομίες, είδαμε τον θλιβερό μέσο όρο της εικόνας ενός γραπτού κειμένου του σημερινού αποφοίτου του Λυκείου.

Ας μην πούμε για τον προφορικό λόγο και την επικοινωνία των νέων μας σήμερα με τον δραματικό περιορισμό του πλούτου του λεξιλογίου της ελληνικής γλώσσας 20 χρόνια πριν με την εμφάνιση των εμπροσθοφυλακών της «παγκοσμιοποίησης και του εκσυγχρονισμού» εφευρέθηκε η έγνοια για την δήθεν προστασία των «ευαίσθητων» προσωπικών δεδομένων.

Έτσι ουσιαστικά καταργήθηκε η ειδησεογραφία, γιατί κυριάρχησαν στις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου των Δημοσίων Αρχών και ιδιαίτερα των Αρχών ασφαλείας τα «αλλοδαπός συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών» ή «όχημα που οδηγούσε ημεδαπός παρέσυρε ημεδαπή» ή «κατά τον καθαρισμό κυνηγετικής καραμπίνας ημεδαπού εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα» ή «σε παραλιακή τοποθεσία αλλοδαπός παρέσυρε και βίασε τουρίστρια» κ.λ.π.

Στο σήμερα, πριν από  λίγες ημέρες η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση ανακοίνωσε τις βαθμολογίες των υποψηφίων φοιτητών για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με κωδικούς!

Είναι η πρώτη χρονιά που δεν γνωρίζουμε τι έκαναν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μας για να τους συγχαρούμε για την επιτυχία τους ή για να τους ενθαρρύνουμε για την επόμενή τους προσπάθεια στον αγώνα τους της ζωής.

Ένα καίριο χτύπημα των απαίδευτων του ΣΥΡΙΖΑ στην αριστεία και την ευγενή άμιλλα, στοιχεία τόσο αναγκαία για την προαγωγή της γνώσης και την εν γένει πρόοδο της κοινωνίας. Είναι ιδεολογική επιλογή των αριστερών κυβερνώντων η δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλής μορφωτικής στάθμης.

Έτσι θα είναι ευκολότερα αποδεκτή η πολιτική που οδηγεί στη φτωχοποίηση και την περιθωριοποίηση όλο και μεγαλύτερου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Για να ..κοιμώνται ήσυχοι, μακάριοι και να μην ξεσηκωθούν οι όλο και αυξανόμενοι επιβιώνοντες με συσσίτια και επιδόματα.

Καλώ τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να σκέφτονται. Να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να βλέπουν, να συγκρίνουν και μετά να αποφασίζουν τι θα ψηφίζουν για κόμματα, αλλά και για τα πρόσωπα μέσα στα κόμματα. Γιατί  δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

 

 

 

You May Also Like

Fourkiotis Tours: Οι τελευταίες ημερήσιες εκδρομές του Ιουλίου για βουτιές και ηλιοθεραπεία

Οι τελευταίες ημερήσιες εκδρομές του Ιουλίου για βουτιές και ηλιοθεραπεία

Συνέντευξη με τη Συγγραφέα των Best Sellers Λένα Μαντά: «Η σχέση μου με το χαρτί είναι ερωτική»

Συνέντευξη με τη Συγγραφέα των Best Sellers Λένα Μαντά: «Η σχέση μου…

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στην Φλώρινα

Σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του…

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Halloween από την Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς!

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Halloween από την Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς!

Σύλληψη 34χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

  Σύλληψη 34χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για  παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Η ιστορική μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα παραμένει άσβεστη

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Η ιστορική μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα παραμένει άσβεστη

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ESHOP

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ESHOP

Η παρέλαση της 25 Μαρτίου 2023 στο Μανιάκοι Καστοριάς (Βίντεο)

Η παρέλαση της 25 Μαρτίου 2023 στο Μανιάκοι Καστοριάς https://youtu.be/fh5Tx3H-6jI