ΗΠΑ: Νέα ελπίδα για το Αλτσχάιμερ – Εγκρίθηκε φάρμακο ύστερα από 18 χρόνια

Οι ΗΠΑ ενέκριναν ένα νέο φάρμακο για τη νόσο του Alzeimer – το πρώτο σε σχεδόν 20 χρόνια.

Το «Aducanumab» στοχεύει την υποκείμενη αιτία αυτής της πιο κοινής μορφής άνοιας παρά τα συμπτώματά της.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναφέρει ότι «υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι το φάρμακο μειώνει τις πλάκες β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο» και ότι αυτό «είναι πιθανό να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους ασθενείς». Αλλά η θεραπεία είναι αμφισβητούμενη μεταξύ των ιατρών, μερικοί από τους οποίους λένε ότι τα ευρήματα της δοκιμής ήταν ασαφή.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι υπήρχε, φυσικά, κάποια διαμάχη και πολύ περίπλοκα δεδομένα για τα οποία πολλοί άνθρωποι είχαν διαφορετικές απόψεις. Αλλά, το σημαντικότερο, ο FDA το ενέκρινε σήμερα με ταχεία έγκριση. Η ταχεία έγκριση είναι μοναδική . Απευθύνεται μόνο σε ασθένειες ή καταστάσεις που έχουν σοβαρά ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες. Το Αλτσχάιμερ είναι σίγουρα ένα από αυτά», δήλωσε η επιστημονική διευθύντρια της Ένωσης Αλτσχάιμερ, Μαρία Καρίλο.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις για την άνοια υποστηρίζουν ότι, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μελέτες, τα άτομα με άνοια θα πρέπει να έχουν τα οφέλη από το φάρμακο τώρα, καθώς περίμεναν πάρα πολύ καιρό για νέες θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή.

Η απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει εκατομμύρια Αμερικανούς και τις οικογένειές τους και να οδηγήσει στην έγκριση του φαρμάκου στην Ευρώπη εντός ενός έτους.

ΠΗΓΗ:https://gr.euronews.com/

You May Also Like

137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών/τριών στο Σικάγο την 1η Μαΐου του 1886

Η 1η του Μάη είναι σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ημέρα Δράσεων Φιλοζωίας και Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Καστοριάς

Ημέρα Δράσεων Φιλοζωίας και Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Καστοριάς

Εξαιρετική η εκπροσώπηση της Π.Ε. Καστοριάς στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2018

Εξαιρετική η εκπροσώπηση της Π.Ε. Καστοριάς στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία…

Πανελλαδική Λίστα Λεωφορείων για μετακίνηση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Πανελλαδική Λίστα Λεωφορείων για μετακίνηση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας την Κυριακή 20…

Το θεατρικό εργαστήρι της Καστοριάς, παρουσίασε το έργο 《Η Βασίλισσα του χιονιού 》 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.

Γρηγόριος Γρηγοριάδης:”Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην μεγάλη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά σας.”