Η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει σταδιακά με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, σύμφωνα με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης: «Πρέπει να γίνουν σταδιακά και προσεχτικά βήματα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει πυροδότηση της επιδημίας»

Οι προϋποθέσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα ήταν το θέμα της σύσκεψης της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συγκάλεσε στις 22/04/2020 ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του κ. Κωνσταντίνου Συρίγου καθηγητή Παθολογίας και Ογκολογίας του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας της κυρίας Κυριακής Κανελλακοπούλου παθολόγου-λοιμωξιολόγου και του κ. Ανδρέα Πάγκαλη, ειδικού παθολόγου.
Οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη να εξακολουθήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για το επόμενο χρονικό διάστημα να ενθαρρυνθεί η χρήση μάσκας και να διασφαλιστεί η χρήση των αυστηρών κανόνων υγιεινής στους δημόσιους χώρους.
Επίσης επισημάνθηκε ότι η άρση των μέτρων θα πρέπει να γίνει σταδιακά με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Για παράδειγμα στο Νομό Αττικής υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές για τις οποίες πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα.

Παράλληλα επισημάνθηκε ο κίνδυνος από την παραμέληση της κατάστασης της υγείας των χρονίως πασχόντων και τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η καλή παρακολούθηση αυτής της ομάδας των ασθενών.

Όπως επισημάνθηκε πρέπει και οι ίδιοι ασθενείς να λαμβάνουν την αγωγή τους να είναι ευαισθητοποιημένοι στα ανησυχητικά συμπτώματα και να βρίσκονται σε επαφή με το θεράποντα γιατρό τους.

Για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντικό ζήτημα η στήριξη των ιδιωτών ιατρών και των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι οποίες παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέμειναν ανοιχτές με ζημία σε πολλές περιπτώσεις, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον ασθενή και αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ .Πατούλης τόνισε τα εξής:«Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής έχουν δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε νέες σημαντικές δράσεις για να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και στην ασφαλή επάνοδο στην κανονικότητα. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν σταδιακά και προσεχτικά βήματα με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει πυροδότηση της επιδημίας. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και ετοιμάζουμε νέες σημαντικές παρεμβάσεις»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ.Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Τ.Χατζής, Ι.Κεχρής, Π.Λεονάρδου, και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιωτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

You May Also Like

Βουλή: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Κανέλλη για τον χρόνο ομιλίας και την υπόθεση των Τεμπών

Έντονη αντιπαράθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Λιάνας Κανέλλη

Βίκυ Φλέσσα / Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

«Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

Στο 307% η αύξηση των online αγορών στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας εν μέσω κοροοϊού

Στο 307% η αύξηση των online αγορών στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας…

Ινδία: Τουλάχιστον 46 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ πλένονταν σε θρησκευτική γιορτή

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι -οι περισσότεροι παιδιά- πνίγηκαν ενώ πλένονταν σε ποταμούς και λίμνες

Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού σε άτυπο χώρο λατρείας

Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού…

Σοκ και οργή στη Βραζιλία μετά την επιχείρηση-σφαγή – “Σκότωναν εν ψυχρώ”

Η φονικότερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας άφησε πίσω της 132 νεκρούς στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Παρέμβαση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Παρέμβαση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συνεχιζόμενη…

Πρεμιέρα αύριο για το πετρέλαιο θέρμανσης – ”Παγωμένο” φέτος το επίδομα – Τα κριτήρια για τους δικαιούχους

Πρεμιέρα αύριο για το πετρέλαιο θέρμανσης – ”Παγωμένο” φέτος το επίδομα –…