Η άρση των μέτρων πρέπει να γίνει σταδιακά με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, σύμφωνα με την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης: «Πρέπει να γίνουν σταδιακά και προσεχτικά βήματα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει πυροδότηση της επιδημίας»

Οι προϋποθέσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα ήταν το θέμα της σύσκεψης της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συγκάλεσε στις 22/04/2020 ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του κ. Κωνσταντίνου Συρίγου καθηγητή Παθολογίας και Ογκολογίας του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας της κυρίας Κυριακής Κανελλακοπούλου παθολόγου-λοιμωξιολόγου και του κ. Ανδρέα Πάγκαλη, ειδικού παθολόγου.
Οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη να εξακολουθήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για το επόμενο χρονικό διάστημα να ενθαρρυνθεί η χρήση μάσκας και να διασφαλιστεί η χρήση των αυστηρών κανόνων υγιεινής στους δημόσιους χώρους.
Επίσης επισημάνθηκε ότι η άρση των μέτρων θα πρέπει να γίνει σταδιακά με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Για παράδειγμα στο Νομό Αττικής υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές για τις οποίες πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα.

Παράλληλα επισημάνθηκε ο κίνδυνος από την παραμέληση της κατάστασης της υγείας των χρονίως πασχόντων και τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η καλή παρακολούθηση αυτής της ομάδας των ασθενών.

Όπως επισημάνθηκε πρέπει και οι ίδιοι ασθενείς να λαμβάνουν την αγωγή τους να είναι ευαισθητοποιημένοι στα ανησυχητικά συμπτώματα και να βρίσκονται σε επαφή με το θεράποντα γιατρό τους.

Για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντικό ζήτημα η στήριξη των ιδιωτών ιατρών και των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι οποίες παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέμειναν ανοιχτές με ζημία σε πολλές περιπτώσεις, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον ασθενή και αποσυμφορώντας τα νοσοκομεία.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ .Πατούλης τόνισε τα εξής:«Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής έχουν δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε νέες σημαντικές δράσεις για να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και στην ασφαλή επάνοδο στην κανονικότητα. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν σταδιακά και προσεχτικά βήματα με γνώμονα την προστασία των ευπαθών ομάδων και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει πυροδότηση της επιδημίας. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και ετοιμάζουμε νέες σημαντικές παρεμβάσεις»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ.Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Τ.Χατζής, Ι.Κεχρής, Π.Λεονάρδου, και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιωτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

You May Also Like

ΣΗΠΕ: Στηρίζω τον τοπικό Τύπο, στηρίζω την ελληνική περιφέρεια

    ΣΗΠΕ: Στηρίζω τον τοπικό Τύπο, στηρίζω την ελληνική περιφέρεια

Ολυμπιακοί αγώνες: Η ώρα του Μίλτου Τεντόγλου – Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Ποιους άλλους αθλητές θα δούμε σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ράδιο «Κ»: Κινδυνεύει η συμφωνία των Πρεσπών;

Η πρόσφατη κυβερνητική κρίση στα Σκόπια δημιούργησε την εντύπωση ότι το Μακεδονικό…

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δώρισε αυτοκίνητο στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους μετά τη συνάντηση Κιμ-Πούτιν τον Σεπτέμβριο

Επίδομα γάμου σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!

Επιστολή στη νέα Υπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονη μαθήτριά του με άσεμνα μηνύματα

Η ανήλικη δέχθηκε μήνυμα μέσω social media, με το οποίο ο 48χρονος προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια του κοριτσιού

Ετυμηγορία για Pfizergate: Ένοχη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα SMS των εμβολίων

Ένοχη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα SMS των εμβολίων

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Καμία παράταση μετά τις 29 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Καμία παράταση μετά τις 29 Ιουλίου

Έλληνας επιβάτης στην πτήση Αθήνα – Βίλνιους: «Ο δημοσιογράφος έπιανε το κεφάλι του, ήταν φοβισμένος»

Έλληνας επιβάτης στην πτήση Αθήνα – Βίλνιους: «Ο δημοσιογράφος έπιανε το κεφάλι…

Τα νέα δεδομένα γύρω από τον αντικαπνιστικό Νόμο 

Τα νέα δεδομένα γύρω από την καθολική απαγόρευση καπνίσματος. Ειδικότερα: