Η Ένωση Αστυνομικών Καστοριάς στον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον  νέο ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΣΙΟΡΕΝΤΑ παρουσία και του βοηθού ΓΕ.Π.Α.Δ Ταξίαρχο κ. Χαράλαμπο ΘΕΟΧΑΡΗ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και αφού ευχηθήκαμε σε αμφότερους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, συζητήσαμε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α Καστοριάς.

Ειδικότερα αναφερθήκαμε:

1) Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Δ.Α. Καστοριάς, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Α.Τ  Καστοριάς, το οποίο έχει επωμιστεί την εφαρμογή του ΠΕΡΣΕΑ ιδιαιτέρως και ενόψει της θερινής περιόδου που επίκειται και η επαναλειτουργία του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα.

2)Στην μη ύπαρξη συνεργείων καθαριότητας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες από την αρχή του χρόνου, ένα πρόβλημα το οποίο με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και πιο έντονο.

3)Στην ανάγκη προμήθειας αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθόσον αρκετά από τα υπάρχοντα καθίσταται αμφίβολο κατά πόσο εξακολουθούν να πληρούν τις αντιβαλλιστικές τους ιδιότητες.

4)Στην επιτακτική ανάγκη της επαναφοράς και κάλυψης της θέσης Ψυχολόγου ειδικών καθηκόντων  στη ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής Μακεδονίας.

5) Στην καθυστέρηση προμήθειας δύο φωτοτυπικών μηχανημάτων που αιτήθηκε η Δ.Α Καστοριάς, για την κάλυψη των αναγκών των Υ.Α και Α.Τ  Καστοριάς.

6)Στις εξελίξεις που αφορούν το Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Γενικό την προσωπική του παρέμβαση όποτε και όταν καταστεί αναγκαίο.

7) Στις μεταναστευτικές ροές που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν όλο και εντονότερα την περιοχή μας, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του σχεδίου «Σάρισα» στην περιφέρεια μας.

8)Στην καθυστέρηση έκδοσης των διαταγών που αφορούν τις μετακινήσεις – αποσπάσεις των συναδέλφων για ενίσχυση των Υπηρεσιών Χίου , Λέσβου κλπ γεγονός που δυσχεραίνει τους συναδέλφους που πρόκειται να μετακινηθούν μη επιτρέποντας τους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη διαμονή τους,  ιδιαιτέρως τη θερινή περίοδο.

Επίσης προτείναμε την ανακατανομή των οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών της Δ.Α Καστοριάς με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες και την απαλλαγή των Διοικητών των Υπηρεσιών από τα καθημερινά καθήκοντα του επόπτη, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία της κάθε Υπηρεσίας, όσο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι κ. Ταξίαρχοι αφουγκράστηκαν με αμείωτο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από το σωματείο μας σε αυτή την πρώτη συνάντηση και επέδειξαν ιδιαίτερη κατανόηση και καλές προθέσεις  στο να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                           –

Ο Πρόεδρος              

Σπυρίδης Ιωάννης                                                                   

Ο Γενικός Γραμματέας                   

Τοτονίδης Μηνάς

You May Also Like

Επίσκεψη της Ομάδας προστασίας αδέσποτων ζώων Καστοριάς στο νηπιαγωγείο Πολύκαρπης

΄΄Οι μαθητές ενημερώθηκαν τι σημαίνει φιλοζωική και εθελοντισμός΄΄

Παρουσίαση του βιβλίου Aλευρά Χρ. Γεωργίου «Δυτικομακεδόνες Πεσόντες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1940-41»

Παρουσίαση του βιβλίου Aλευρά Χρ. Γεωργίου «Δυτικομακεδόνες Πεσόντες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο…

ΕΠΑ.Σ Καστοριάς: Ευχαριστούμε θερμά τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στη Σχολή και τους μαθητές μας

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια στον ΣΕΓ (Σύνδεσμο Ελλήνων…

Συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή στην Φλώρινα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία

Συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή στην Φλώρινα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης…

Ο Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς εξελέγη Μητροπολίτης Σιατίστης

Ο Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς εξελέγη Μητροπολίτης Σιατίστης

Εκλογές νέου μαθητικού Συμβουλίου 2024-2025

ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές εκλογές ανάδειξης του Νέου Μαθητικού Συμβουλίου

Με 34 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την ερχόμενη Δευτέρα

Με 34 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την ερχόμενη Δευτέρα