Η Αγκυρα εγκαλεί την Ελλάδα για την «τουρκική» μειονότητα και μιλά για… εφαρμογή του διεθνούς δικαίου

Στην ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρονται τα θέματα που συζητήθηκαν (εξωτερική πολιτική, τρομοκρατία και  περιφερειακές εξελίξεις) με την Άγκυρα να «βαφτίζει» το άσπρο – μαύρο όσον αφορά τις προκλήσεις προς την Ελλάδα.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην βγήκε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ιμπραΐμ Καλίν, για δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση, ωστόσο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέδωσε ανακοίνωση με προκλητικές αναφορές και αιτήματα προς την ελληνική πλευρά.

Στην ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρονται τα θέματα που συζητήθηκαν (εξωτερική πολιτική, τρομοκρατία και  περιφερειακές εξελίξεις) με την Άγκυρα να «βαφτίζει» το άσπρο – μαύρο όσον αφορά τις προκλήσεις προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος εκ νέου για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, με τη γείτονα να καλεί τη χώρα μας «να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων».

Μάλιστα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κατηγορεί την ελληνική πλευρά για «εφαρμογή αντι-τουρκικών πολιτικών παρά τις εκκλήσεις της Άγκυρας για διάλογο», εγκαλώντας την Αθήνα να «συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο».

Όσον αφορά την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δηλώνει ότι «χώρες εκτός της περιοχής πρέπει να λάβουν ουδέτερη θέση και κοινή προσέγγιση για την προστασία των αμοιβαίων δικαιωμάτων»

Εκτός αυτών, γίνεται αναφορά και στην Κύπρο, για την οποία επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο οι μόνιμες λύσεις που βασίζονται στην ισότητα να μπουν στην ατζέντα, ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.

Η Τουρκία θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του λιβυκού λαού, επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

in.gr

You May Also Like

Ερντογάν: Η Τουρκία, όπως και με την Αγιά Σοφιά, θα ασκήσει τα δικαιώματά της σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο

Ερντογάν: Η Τουρκία, όπως και με την Αγιά Σοφιά, θα ασκήσει τα…

Θάνατος Φιλίππου: Γιατί δεν θα πάει στην κηδεία η Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του παππού του  πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας…

Τουρκία -Σεισμός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -Αγωνία για τους εγκλωβισμένους (βίντεο)

Τουρκία -Σεισμός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -Αγωνία για τους εγκλωβισμένους (βίντεο)

Στην Ιαπωνία υπάρχουν καφέ όπου δουλεύουν άνθρωποι με άνοια

Τα «καφέ της άνοιας» έγιναν θεσμός

Δασκάλα ηρωίδα δώρισε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτριά της και της έωσε τη ζωή

Δασκάλα ηρωίδα δώρισε το νεφρό της στην 5χρονη μαθήτριά της και της…

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων μετά την επιβολή πλαφόν

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων μετά την επιβολή πλαφόν

Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο!

Ο Χοσεΐνι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο περίπου 4.000 ευρώ για ανάρμοστη συμπεριφορά

Ήρθε το ακουστικό που το φοράτε στο αυτί και σας μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο

H νέα συσκευή μετάφρασης τοποθετείται εύκολα στο αφτί και υπόσχεται να βάλει…