Η αθώα ηλεκτρική συσκευή που φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος και τι να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα – ΦΩΤΟ

Ηλεκτρική συσκευή: Με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι καταναλωτές προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους και οικονομικές λύσεις, προκειμένου να μην έρχονται αντιμέτωποι με «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Αν και οι πολίτες προσπαθούν να βρίσκουν οικονομικές προτάσεις για το σπίτι τους, όπως να αντικαθιστούν συσκευές και λάμπες με άλλες, νεότερης γενιάς που είναι οικονομικότερες ενεργειακά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες συσκευές που καίνε ρεύμα.

Ηλεκτρική συσκευή: Πώς θα  εξοικονομήσετε ενέργεια με απλές κινήσεις

Πιστολάκι μαλλιών

Μια από τις κλασικότερες παγίδες, από τις συσκευές εκείνες που φουσκώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι το πιστολάκι μαλλιών. Πρόκειται για μία συσκευή ιδιαιτέρως ενεργοβόρα η οποία καταναλώνει πολύ ρεύμα.

Ψυγείο

Επίσης το ψυγείο που λειτουργεί όλο το 24ωρο όσο πιο παλιό είναι τόση περισσότερη ενέργεια καταναλώνει.

Πέρα από το να αλλάξετε ψυγείο και να αντικαταστήσετε το παλιό με ένα νεότερης γενιάς, ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας είναι να κάνετε έναν έλεγχο στη μόνωση της πόρτας του. Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί στην πόρτα και κλείστε την. Αν το χαρτί μένει στη θέση του, τότε η πόρτα είναι καλά κλεισμένη, διαφορετικά χρειάζεται αλλαγή. Τέλος, προσπαθήστε να μην ανοίγετε συνεχώς το ψυγείο σας ή να μην το αφήνετε για πολλή ώρα ανοιχτό.

Συσκευές σε αναμονή

Πολλές φορές ξοδεύετε ρεύμα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Αυτό συμβαίνει με τις συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή, όπως οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, ή τα tablets και τα κινητά που μένουν για ώρες σε κατάσταση φόρτισης. Φροντίστε να κλείνετε όλες αυτές τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και να τις βγάζετε από την πρίζα.

Κλιματιστικό

Το κλιματιστικό ομολογουμένως είναι μία συσκευή η οποία καίει πολύ ρεύμα, ειδικά το καλοκαίρι, αν και τα κλιματιστικά τύπου inverter κάνουν μεγάλη οικονομία. Ωστόσο θα πρέπει να είναι ρυθμισμένες σε σωστές θερμοκρασίες, προκειμένου να είναι αποδοτικά. Η σωστή θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία τον χειμώνα και 10 βαθμοί κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι.

Αφυγραντήρας

Το πόση ενέργεια θα καταναλώνει ένας αφυγραντήρας εξαρτάται από την ώρα που δουλεύει και από το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο έχει ρυθμιστεί. Για να μην καίτε πολύ ρεύμα και να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ενέργειας μπορείτε να κλείνετε το δωμάτιο στο οποίο έχετε τοποθετήσει την συσκευή.

Θερμοσίφωνας

Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνα έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του, αλλά και με το πόση ώρα χρειάζεστε για να κάνετε ντους. Για να μην ξοδεύετε πολύ ρεύμα, πρέπει να μειώσετε τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα και να μην τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά. Εκμεταλλευτείτε το νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο οικονομικό και προσπαθήστε να κάνετε πιο σύντομα ντους.

Φούρνος / Ψηστιέρα / Τοστιέρα

Τέλος, ο φούρνος είναι αυτός που καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια από μία ψηστιέρα ή μια τοστιέρα και καλό είναι να μην τον χρησιμοποιούμε τακτικά. Έτσι, όταν αυτό είναι εφικτό, χρησιμοποιείτε την ψηστιέρα ή και την τοστιέρα.

You May Also Like

Η κρυφή ζωή του στρατιωτικού γιατρού που ξεγέλασε τη Βρετανική Αυτοκρατορία για 50 χρόνια. Ήταν γυναίκα που χειρουργούσε, καυγάδιζε και μονομαχούσε για να μην την καταλάβουν

Η κρυφή ζωή του στρατιωτικού γιατρού που ξεγέλασε τη Βρετανική Αυτοκρατορία για…

18 θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το ξίδι και ελάχιστοι γνωρίζουν

Table of Contents Hide 18 θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το ξίδι και…

Ο Κ. Καλεντηριάδης (μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης) γράφει για την περιπέτειά του από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό (Βίντεο)

Ο Κ. Καλεντηριάδης (μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης) γράφει για την περιπέτειά του…

Αλεξανδρινό – «Δώρο στο Χριστό» (ένα συγκινητικό διήγημα)

Εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος γιόρταζε τα Χριστούγεννα με περισσότερη κατάνυξη.…

Ισπανία: Κυνηγοί πλήρωσαν 1.000 ευρώ ο καθένας για να σκοτώσουν 450 ελάφια

Θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ισπανία από την αποκάλυψη ότι κυνηγοί πλήρωσαν μέχρι…

9 “κόλπα” που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε γρήγορα το λογαριασμό του ρεύματος τουλάχιστον κατά 25%

Table of Contents Hide 9 “κόλπα” που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε…

Τι πιστεύει ένας φυσικός για την αστρολογία και το πεπρωμένο;

Τι ισχύει και τι όχι, αν δούμε τα πράγματα αυστηρά από τη σκοπιά της φυσικής;

Ζήνα Κουτσελίνη: «Ο πατέρας μου μαχαίρωσε με φαλτσέτα τη μάνα μου, θα τη σκότωνε μπροστά μου»

Η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα περιστατικό, που έζησε όταν…

Πρώην σύντροφος Elon Musk: “Μερικές φορές ζει κάτω από το όριο της φτώχιας”

Δεν του αρέσει το lifestyle των δισεκατομμυριούχων