H αιτία της τιμωρίας ξεσήκωσε αντιδράσεις

Ακόμα και αν είσαι αθλήτρια παγκόσμιας κλάσης δεν μπορείς να αλλάξεις μυαλά

Πριμ μερικές μέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ (περίπου 1.765 $) στην ομάδα Beach Handball γυναικών της Νορβηγίας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Η παραβίαση τους; Φόρεσαν σορτς αντί για μπικίνι!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι γυναίκες «πρέπει να φορούν μπικίνι όπου το πάνω μέρος να είναι ένα αθλητικό σουτιέν με βαθιά ανοίγματα στα χέρια. Το κάτω μέρος δεν πρέπει να είναι πάνω από δέκα εκατοστά μακρύτερο στα πλάγια». Αντίστοιχα για τους άνδρες ο κανονισμός αναφέρει πως οι παίκτες πρέπει να φορούν «σφιχτά μπλουζάκια» και σορτς που δεν είναι «πολύ φαρδιά» και «10 εκατοστά πάνω από το γόνατο».

Και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιστατικά από γυναικείες ομάδες που έχουν αντιδράσει στις στολές που φορούσαν – αλλά και αθλήτριες που θέλουν να φορέσουν κάτι διαφορετικό από την στολή που τους έχει επιβληθεί.

Επίσης το 2006 η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Αυστραλίας είχε αποφασίσει να αλλάξει τις εμφανίσεις που φορούσε μέχρι τότε η ομάδα και παρέπεμπαν σε μαγιό.

Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση των Γερμανίδων Karla Borger και Julia Sude που έζησαν το ακριβώς αντίθετο πριν μερικούς μήνες στο τουρνουά του Κατάρ όπου υποχρεώθηκαν να φορούν μπλούζα και μακρύ παντελόνι, ένας κανόνας για τον οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία FIVB είπε ότι «σέβεται τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας υποδοχής».

«Είναι πραγματικά η μόνη χώρα και το μοναδικό τουρνουά όπου μια κυβέρνηση μας λέει πώς να κάνουμε τη δουλειά μας!» δήλωσαν.

ΠΗΓΗ:https://www.pink.gr/

You May Also Like

75 δισ. ετησίως επωφελείται η Τουρκία από την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ – Έτσι εξοπλίζεται

75 δισ. ετησίως επωφελείται η Τουρκία από την τελωνειακή ένωση με την…

Έρευνα: Οδεύουμε σε παγκόσμια κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού το 2040

Μια νέα έρευνα βασισμένη στα δεδομένα από το 1970, δείχνει ότι η…

Τιτανικός: Στη δημοσιότητα νέο, υψηλής ανάλυσης βίντεο από το ιστορικό ναυάγιο

Εικόνες που προκαλούν δέος

Μέρκελ μετά τη συνάντηση με Μπόρις Τζόνσον: «Δυνατή η συμφωνία για Βrexit εντός 30 ημερών»

«Αυτό που μοιάζει αδύνατο αρχικά σε μια διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, αποδεικνύεται…

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Σκότωσαν τον πατέρα τους έπειτα από χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης: Η απόφαση του δικαστηρίου

Σκότωσαν τον πατέρα τους έπειτα από χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης: Η απόφαση του…

Πούτιν: Όποια γυναίκα επιθυμεί να κρατήσει το παιδί της, το κράτος θα σταθεί δίπλα της προκειμένου να μην οδηγηθεί στην έκτρωση!

Συγκλονιστικός Πούτιν: Τι είπε για την πατρίδα, τις αμβλώσεις, την οικογένεια στο διάγγελμα…

Ερχεται φτώχεια λέει και ο Ντράγκι. Απαραίτητη η διαγραφή του Ιδιωτικού χρέους

Ερχεται φτώχεια λέει και ο Ντράγκι. Απαραίτητη η διαγραφή του Ιδιωτικού χρέους

Απολύθηκε και «εξαφανίστηκε» ο Τούρκος δημοσιογράφος μετά το «δεν πήραμε τίποτα από τον Τραμπ»

Ο Γκιουνάι κάλυπτε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ από τον Λευκό Οίκο για λογαριασμό του καναλιού.

Μαγευτικό βίντεο: Μπαλαρίνα χορεύει στην πλώρη πλοίου με φόντο τους πάγους της Ανταρκτικής

Το βίντεο έχει εκατομμύρια προβολές με τους χρήστες να αναφέρουν πως είναι ότι πιο μαγευτικό έχουν δει το 2025.