Η Ετήσια έκθεση απολογισμού 2020 από την Περιφερειακή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Η Περιφερειακή Συμπαραστάτης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Τσιομπάνου Μ. Αικατερίνη, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, παρουσίασε την ετήσια έκθεση έτους 2020 στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι  νέα ανεξάρτητη αρχή που νομοθετήθηκε με το άρθρο 179 του ν.3852/2010, η οποία διαμεσολαβεί μετά από  καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των νομικών της προσώπων, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, προσφέροντας έτσι υπηρεσία τόσο στους πολίτες όσο και στις υπηρεσίες.

 Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού από την ιστοσελίδα  https://www.pdm.gov.gr/diikitikidomi/periferiakossybarastatistoupolitiketisepichirisis/ και να επικοινωνήσουν μαζί του στο νούμερο 2461351560.

Η έδρα του γραφείου βρίσκεται στην Κοζάνη, στον 2ο  όροφο  του κτίριου της παλαιάς Νομαρχίας, στην οδό Δημοκρατίας 27. Η Περιφερειακή Συμπαραστάτης επισκέφτεται όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και συναντά τους πολίτες κατόπιν αιτήματος.

Στην ετήσια έκθεση έτους 2020 καταγράφονται οι υποθέσεις που εξετάστηκαν από την Συμπαραστάτη και ο τρόπος επίλυσής τους. Μπορείτε να τη βρείτε στον σύνδεσμο  : https://www.pdm.gov.gr/wpcontent/uploads/2021/01/Ethsi0aektheshSymparastatisPoliti-2020.pdf

 

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…