Η ΕΦΑ Καστοριάς συμμετέχει στη δράση “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές”

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. υλοποιεί και φέτος τη δράση “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συμμετέχει στην εν λόγω εκστρατεία και προσκαλεί:

Στη βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς: ανακαλύπτω τη βιοποικιλότητα στις φορητές εικόνες”, που  απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

Στόχοι της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, η γνωριμία με  την έννοια της βιοποικιλότητας, καθώς και η διασύνδεση της φύσης και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την ζωγραφική των εικόνων. Η δράση θα ξεκινήσει στο δασάκι γύρω από το μουσείο, όπου οι μαθητές θα παρατηρήσουν και θα καταγράψουν φυτά και ζώα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση του μουσείου που θα περιλαμβάνει παρατήρηση και συζήτηση σχετικά με τα υλικά κατασκευής των εικόνων. Τέλος, η δράση ολοκληρώνεται με μία δημιουργική δραστηριότητα που οδηγεί στην απόκτηση της εμπειρίας μιας ευχάριστης και εποικοδομητικής  περιήγησης.

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση: 24670 88 200

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς.
Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη  7 και Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018
Ώρα εκδήλωσης: 9.00- 13.30
Υπεύθυνοι δράσης: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς – Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

You May Also Like

Δύο ακόμη έργα του Δήμου Καστοριάς (ανακατασκευή της Ορεστείων και δημιουργία κόμβου στην Λ. Κύκνων) μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης με προϋπολογισμό 1.763.000 ευρώ

Δύο ακόμη έργα του Δήμου Καστοριάς (ανακατασκευή της Ορεστείων και δημιουργία κόμβου…

«Κουρασμένες γυναίκες»: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Ελένης Πέτα για τη γυναικεία κακοποίηση με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης

«Κουρασμένες γυναίκες»: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Ελένης Πέτα για τη γυναικεία κακοποίηση…

Άνοιξε τις πύλες του το 4th Fur Shopping Festival

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το 4th Fur Shopping Festival, της εφημερίδας “Ορίζοντες” www.orizontespress.gr

“Βοήθεια στο Σπίτι”, η Δομή-ναυαρχίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας με σημαντική προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

“Βοήθεια στο Σπίτι”, η Δομή-ναυαρχίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας με σημαντική προσφορά…

Ημερίδα στην Καστοριά με θέμα: «Συντήρηση, ανάδειξη, πιστοποίηση παλαιών και νέων πεζοπορικών διαδρομών – μοχλός τοπικής ανάπτυξης»

Ημερίδα στην Καστοριά με θέμα: «Συντήρηση, ανάδειξη, πιστοποίηση παλαιών και νέων πεζοπορικών…

Κοπή βασιλόπιτας από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Καστοριάς

Την Κυριακή στην αίθουσα του Ξενοδοχείου limneon resort & spa

Κυριακή των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην Μητρόπολη Καστοριάς [ΦΩΤΟ]

Κυριακή των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην Μητρόπολη Καστοριάς [ΦΩΤΟ]