Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Κυριακή, 12 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε δώδεκα (12) νέες δειγματοληψίες.

Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων οι τρείς (3) είναι νέα εισιτήρια, οι εννέα (9) θετικοί, οι δύο (2) αρνητικοί και τρεις (3) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν σαράντα (40) αποτελέσματα, εκ των οποίων τα τριάντα εννέα (39) είναι αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Τέσσερις (4) ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

 Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε (5) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό εν αναμονή αποτελεσμάτων. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαέξι (16) ασθενείς, εκ των οποίων οι οχτώ (8) είναι θετικοί και άλλοι οχτώ (8) με συμπτώματα COVID-19, σε αναμονή αποτελεσμάτων. Επίσης παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό και πέντε (5) ασθενείς των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα επιβεβαιώθηκαν θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) θετικά και τρία (3) αρνητικά αποτελέσματα.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε πέντε (5) νέες δειγματοληψίες, τα δείγματα των οποίων εστάλησαν για διερεύνηση και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν ένα (1) θετικό, δύο (2) αρνητικά, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από άλλα οχτώ (8).

Νοσηλεύονται δεκαέξι (16) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

 

Δεν υπήρξαν μεταβολές από τη χθεσινή ημέρα. Ένα (1) επιβεβαιωμένο θετικό περιστατικό νοσηλεύεται για πέμπτη ημέρα με σταθερή – βελτιωμένη εικόνα και αναμένονται αποτελέσματα από δύο (2) ύποπτα εκ των οποίων το ένα (1) λόγω ελαφριάς συμπτωματολογίας έχει τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δύο (2) αρνητικά αποτελέσματα στον κορωνοϊό και παραμένει ένα (1) περιστατικό σε αναμονή αποτελέσματος, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

 

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

 

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 924 δείγματα, από τα οποία τα 174 βρέθηκαν θετικά και 631 αρνητικά.

 

 

Απεβίωσε μία γυναίκα ηλικίας 60 ετών που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και είχε διακομισθεί από το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 19.

 

 

 

You May Also Like

Καστοριανή αναχωρεί για την Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής! (ρεπορτάζ)

Καστοριανή αναχωρεί για την Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής! (ρεπορτάζ)

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 23-25 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

29η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP29) που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

Η φωτογραφία της Αγγελικής Χαραλαμπίδου «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» στην 29η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα

Ξεκίνησαν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Τον Αγιασμό για την πρώτη περίοδο των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας…

Ανασκευάστηκε η παιδική χαρά των Λαχανοκήπων του Δήμου Άργους Ορεστικού

Η ανακατασκευασμένη παιδική χαρά Λαχανοκήπων με καινούρια πιστοποιημένα όργανα και ξύλινη περίφραξη…

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς: Επιδοτούμενα Σεμινάρια Κατάρτισης Εργαζομένων

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς:  Επιδοτούμενα Σεμινάρια Κατάρτισης Εργαζομένων

Αύριο, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, η 35η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Την Τρίτη  5  Σεπτεμβρίου  2017 και ώρα 14:00 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα…

Ο Άρης υπέγραψε συμβόλαιο με τον 18χρονο Καστοριανό Φίλιππο Τσαχτσίρα (ύψος 2,05 μ.)

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Τσαχτσίρας έπαιξε στη θυγατρική ομάδα του Άρη στη National League 2 (Γ’ Εθνική)

Δημήτρης Παπουλίδης: «Ανεκπλήρωτος έρωτας τα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν. Η Καστοριά έχει ακόμη προοπτικές»

Δημήτρης Παπουλίδης: «Ανεκπλήρωτος έρωτας τα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν. Η Καστοριά έχει…