19 Νοεμβρίου 1988. Η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται νεκρή στην μπανιέρα διαμερίσματος (της φίλης της Μαρίνας Ντιντερό) στο Μπουένος Αΐρες.

Ο θάνατος της γυναίκας που είχε όλα τα φόντα να είναι η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο και κατέληξε η πιο δυστυχισμένη, παραμένει και σήμερα μυστήριο… Ακριβώς πριν από 29 χρόνια, ο χρόνος για τη Χριστίνα Ωνάση σταματά. Η κόρη του Ελληνα κροίσου στα 37 της χρόνια φεύγει από τη ζωή, ενισχύοντας τα περί «κατάρας των Ωνάσηδων».

Οι γιατροί δεν μπορούν να διαγνώσουν τίποτε άλλο πέρα από το σιβυλλικό «πνευμονικό οίδημα». Το τι προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα, άγνωστο…

Εμοιαζε χαρούμενη, ήταν ερωτευμένη, έκανε σχέδια

Την περιόδο εκείνη πριν το θανάτο της, παρά τα όσα είχαν συμβεί στη ζωή της τα τελευταία χρόνια με τη θυελλώδη σχέση της με τον Τιερί Ρουσέλ, η Χριστίνα Ωνάση έμοιαζε ξανά ευτυχισμένη. Η απόδειξη; Εκανε λιποαναρόφηση. «Οποτε ήταν ερωτευμένη, έκανε προσπάθειες να αδυνατίσει γρήγορα», είχε πει μιλώντας στο Βήμα, στο παρελθόν, ο Στέλιος Παπαδημητρίου. «Οταν ήταν απογοητευμένη, έτρωγε σοκολατάκια και έπινε Κόκα – Κόλα». Εκείνο το διάστημα λοιπόν η κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ερωτευμένη με τον Γιώργο Τσομλεκτζόγλου, αδελφό της φίλης της Μαρίνας Ντιντερό, με τον οποίο είχαν δεσμό και σχεδίαζαν να παντρευτούν.

Μάλιστα, λέγεται ότι είχαν προχωρήσει τόσο τη σχέση τους που σχεδίαζαν τη ζωή τους στην Αργεντινή μαζί με την κόρη της Χριστίνας, Αθηνά.

Λέγεται ακόμη ότι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της εκείνες τις τελευταίες ημέρες υποστήριζαν ότι έδειχνε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, ενθουσιασμένος, με όρεξη για ζωή και σχέδια για το μέλλον.

Λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρή η Χριστίνα Ωνάση είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Παύλο Ιωαννίδη λέγοντάς του «να βοηθήσουμε την κοινότητα εδώ» (σ.σ. το Μπουένος Αϊρες όπου βρισκόταν). «Ηταν γεμάτη ζωή», λέει ο ίδιος για εκείνο το τηλεφώνημα.

Κάποιες ώρες αργότερα, στη μία τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος το τηλέφωνο στο σπίτι του κ. Ιωαννίδη χτυπά ξανά. Στην άλλη άκρη της γραμμής η Ελένη Σύρου, ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της Χριστίνας Ωνάση, του μεταφέρει τα δυσάρεστα.

Το μυαλό όλων, σε πρώτη φάση, πήγε στην καρδιακή προσβολή, με τον γιατρό της ωστόσο, δρ. Ζαν Μισέλ Ουγκουρλιάν, να λέει στον κ. Παπαδημητρίοιυ ότι όταν την είχε εξετάσει πριν φύγει για την Αργεντινή είχε βρει την καρδιά της γερή σαν καρδιά ταύρου.

«Πνευμονικό οίδημα»

Οι αργεντινοί γιατροί μίλησαν για πνευμονικό οίδημα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαριστούν ποτέ τα αίτια του πνευμονικού οιδήματος, τι το προκάλεσε και τελικά σκότωσε την Χριστίνα Ωνάση.

Σύμφωνα με έγγραφα που είχαν φέρει στο παρελθόν στο φως «Τα Νέα», οι αργεντίνοι δικαστές για τα αίτια του θανάτου της Χριστίνας Ωνάση (21.12.1989) μιλούσαν για «λυπηρό συμβάν, στερημένο από κάθε εγκληματικότητα» και σε ένα  δεύτερο (8.5.1990) ανέφεραν ότι «δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα μας έδιναν μια απόλυτη σιγουριά για να απορρίψουμε την εγκληματική ενέργεια». Στο δεύτερο έγγραφο αναφέρεται ότι «παρά τη γνωμάτευση των γιατρών, το σώμα της μεταφέρθηκε στην κλινική του “Ηλιου” με πρωτοβουλία των οικείων της, με την ελπίδα μιας ανάνηψης. Αυτή η ενέργειά τους ήταν η αιτία για να επιληφθεί η Εθνική Δικαιοσύνη» .

Η αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε σε έγγραφό της «ανεξιχνίαστος θάνατος».

Παλαιότερο δημοσίευμα, επίσης των Νέων, ανέφερε ακόμη ότι η πιθανότητα να πέθανε η Χριστίνα Ωνάση εξαιτίας της λήψης υπνωτικών χαπιών ή φαρμάκων διαίτης αποκλείεται, καθώς η τοξικολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε δεν εντόπισε κανενός είδους ουσίες.

Τα ευρήματα της έρευνας στο δωμάτιό της δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. Λέγεται πως βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι από χαπάκια ­ αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο. Το μόνο βέβαιο πως η πόρτα της δεν είχε παραβιαστεί και η Χριστίνα εξωτερικές αμυχές από επίθεση δεν έφερε. Ηταν απλώς νεκρή μέσα στην μπανιέρα της.

Με πληροφορίες από «Το Βήμα», «Τα Νέα»

ΠΗΓΗ:https://www.iefimerida.gr/

You May Also Like

Λήψη έκτακτων μέτρων στην περιοχή του Ιάσμου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου – Σε καραντίνα ο οικισμός Αγίασμα

Λήψη έκτακτων μέτρων στην περιοχή του Ιάσμου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου –…

Ποινική δίωξη σε βάρος πέμπτου ηθοποιού – Για βιασμό κατά συρροή

Εκτός μάλιστα από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν…

Πότε και ποιοι κινδυνεύουν να τους «κλειδώσει» η εφορία τον ΑΦΜ

Μέσα στο 2022 «μπλοκαρίστηκαν» 147 ΑΦΜ – Ποιες συναλλαγές «παγώνουν»

Η Ελληνική νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του κορωναϊού

Η Ελληνική νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του κορωναϊού

Οδηγός του ΚΤΕΛ Χρυσούπολης επιτίθεται σε μαθητή που δεν φορούσε μάσκα – Δείτε βίντεο

«Είσαι μάγκας; Άμα θα σε πλακώσω στις μπάτσες, θα σου πω εγώ…

Τραγωδία στα Λουτρά Πόζαρ: 50χρονος κατέρρευσε όταν βγήκε από την πισίνα

Ο 50χρονος λουόμενος, βγαίνοντας από την πισίνα των Λουτρών Πόζαρ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια Pfizer/BioNTech – Πέρασαν μέσω Προμαχώνα (video)

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια Pfizer/BioNTech – Πέρασαν μέσω Προμαχώνα (video)

Μέσα στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία

Μέσα στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα θα ζήσεις μία μοναδική…

Ο «Μάρτης» που κλαίει: Το σκίτσο του Αρκά για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ένα σκίτσο για μια Άνοιξη που δεν ήρθε ποτέ