Η «Μαύρη χήρα», της Μεγάλης Βρετανίας. Η διάσημη γκάνγκστερ που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον εραστή της αφού τον ανάγκασε να γονατίσει. Πώς έμαθαν τα παιδιά της ότι «η μαμά είναι γκάνγκστερ»

Η 72χρονη,(2019) Λίντα Κάλβεϊ θεωρείται η μεγαλύτερη γκάνγκστερ της Μεγάλης Βρετανίας και ήταν η γυναίκα που έμεινε τα περισσότερα χρόνια στη φυλακή για την εκτέλεση του εραστή της Ρόνι Κουκ.

Στον κόσμο του εγκλήματος την έβαλε ο πρώτος της άντρας, ο Μίκι Κάλβεϊ, που την πήρε μαζί του σε μια ληστεία τράπεζας. Η Λίντα «τό ‘χε» και έτσι εξελίχθηκε σε θρυλική μορφή των κακοποιών του ανατολικού Λονδίνου.

Lady Boss και «Μαύρη Χήρα»

Ο Μίκι ήταν ο πρώτος άνδρας της Λίντα που έπεσε νεκρός, σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Οι μετέπειτα σύζυγοί της κατέληγαν οι τυχεροί στη φυλακή και οι άτυχοι νεκροί. Έτσι απέκτησε το προσωνύμιο «Μαύρη Χήρα».

Η Λίντα μετά το θάνατο του Μίκι, εξελίχθηκε στο χώρο του εγκλήματος βάσει της εμπειρίας που απέκτησε από τα 19 της χρόνια. Από μια απλή τσιλιαδόρος εξελίχτηκε στην Lady Boss του βρετανικού υποκόσμου, όπως ήθελε να την αποκαλούν. Ήταν πολύ δυνατή και στη χρήση όπλων και δεινή σκοπεύτρια. Στο ενεργητικό της έχει πάνω από τριάντα ληστείες.

Ζούσε μια έξαλλη ζωή ανεβάζοντας την ανδρική αδρεναλίνη στα μπαρ του Λονδίνου. Γούνες και κοσμήματα στο χυμώδες κορμί της τρέλαιναν τους άντρες, που του άλλαζε πιο συχνά από τα πουκάμισα. Από τους εραστές της διαβόητος ήταν επίσης ο Ρέτζι Κρέι, που με τον δίδυμο αδελφό του Ρόνι ήταν ο φόβος και τρόμος στον υπόκοσμο του Λονδίνου. Τα αδέλφια Κρέι αναφέρονται στο τραγούδι του Morrissey: The last of the famous international playboys.

Ο μοιραίος Ρόνι Ο Ρόνι Κουκ, ήταν επίσης διαβόητος ληστής και γνωστός στις αρχές. Με τη Λίντα ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Αυτή ήταν ήδη διάσημη στον υπόκοσμο για τη δράση και το φλογερό της ταμπεραμέντο. Τον Ρόνι τον αγάπησε. Όταν η αστυνομία τον συνέλαβε, το 1981, μετά από μια αιματηρή ληστεία με λεία 26 εκατομμύρια λίρες η Λίντα πήγε και χτύπησε τατουάζ με το όνομά του. Ο Ρόνι έμεινε 16 χρόνια στη φυλακή.

Η δολοφονία του Ρόνι

Αν και η ίδια εξακολουθεί να αρνείται την ενοχή της, εντούτοις καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του ληστή Ρόνι Κουκ. Σύμφωνα με τις περιγραφές της αστυνομίας η Λίντα είχε σχέσεις με τον φίλο του και επίσης διαβόητο κακοποιό Μπράιαν Θόροουγκουντ. Όταν ο Κουκ πήρε μια διήμερη άδεια από τη φυλακή, η Λίντα οργάνωσε τη δολοφονία του. Ο Μπράιαν Θόροουγκουντ, όμως αστόχησε και δείλιασε να ρίξει την χαριστική βολή.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας η Λίντα πήρε το όπλο έβαλε τον Κουκ να γονατίσει και τον πυροβόλησε στο πρόσωπο εν ψυχρώ. Οι εκδοχές της δολοφονίας έχουν διάφορες μικρές διαφορές στην αφήγηση, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι περίπου έτσι έγιναν τα πράγματα και βάσει αυτής της μαρτυρίας του Θόροουγκουντ, η μαύρη χήρα καταδικάστηκε.

Οι εφημερίδες βοούσαν από δράση της «Μαύρης Χήρας», που καταδικάστηκε σε ισόβια για το φόνο του Ρόνι Κουκ στις 12 Νοεμβρίου του 1990. Αντιθέτως η Λίντα ισχυρίζεται ότι μπήκε στο σπίτι ένας δολοφόνος και με δύο προσπάθειες δολοφόνησε τον Κουκ.

Η ίδια όταν βγήκε από τη φυλακή τελικά, μετά από 18 χρόνια, το 2008 στα 71 της χρόνια, κυκλοφόρησε η βιογραφία της και δήλωσε ότι θα ήθελε ένας ανακριτής να ανασύρει την υπόθεση για αναψηλάφηση ώστε να αποδειχτεί η αθωότητά της.

«Η μαμά είναι γκάνγκστερ»

Τα παιδιά της Λίντα ανακάλυψαν μια μέρα στο σπίτι τους κρυμμένες πολλές χιλιάδες λίρες. Η κόρη της, Μέλανι που ήταν τότε 13 ετών, πήρε όσα μπορούσε και τα ξόδεψε σε παιχνίδια.

«Ήταν ένα Σάββατο και γύρισα σπίτι και δεν έβρισκα τη Μέλανι. Ο γιος μου, που ήταν 9 ετών μου είπε πως η Μέλανι είχε βρει ένα βουνό λίρες κάτω από το κρεβάτι και πήγε για ψώνια», ανέφερε σε συνέντευξη της η Λίντα. Όταν στη συνέχεια αποκάλυψε στη Μέλανι και τον Νιλ πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα σπίτι τους και ουσιαστικά την πραγματική της ταυτότητα ως ληστή τραπεζών, τα παιδιά – σύμφωνα με την ίδια – δεν έδειξαν να ενοχλούνται. Μάλιστα η κόρη της τη ρώτησε: «Γι’ αυτό έχεις τόσα πολλά σκουλαρίκια στο ντουλάπι σου, επειδή είσαι ληστής;».

Ο τελευταίος άνδρας της Λίντα Κάλβεϊ, ο Τζορτζ Σίζαρ τη γνώρισε όταν αυτή ήταν λίγο πριν τα 70 και αυτός λίγο πριν τα 80. Παρά την ηλικία της εξακολουθούσε να είναι μια γοητευτική και δυναμική προσωπικότητα, που πάντα έβρισκε έναν άνδρα στο πλάι της. Φυσικά ο Σίαρ γνώριζε το παρελθόν της και την τύχη των συζύγων της. Σχολίασε μάλιστα, «σε αυτή την ηλικία αν πεθάνω, πέθανα». Έζησε πολύ παραπάνω από το προσδόκιμο ηλικίας των ανδρών και έφυγε 85 ετών σε νοσοκομείο της Ισπανίας το 2015, αφήνοντάς της την περιουσία του.

Οι φήμες της «Μαύρης Χήρας» ξαναφούντωσαν αν και ίδια και το περιβάλλον της μιλούσαν για έναν έρωτα.

mixanitouxronou.gr/

You May Also Like

Το υπαίθριο πάρτι των ηλιθίων που παίζουν με τις ζωές των άλλων

Το υπαίθριο πάρτι των ηλιθίων που παίζουν με τις ζωές των άλλων

Κύπριος TikToker τα κατάφερε και αγκάλιασε τον Έλον Μάσκ

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, ο Κύπριος TikToker Fidias κατάφερε τελικά να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ. Η αποστολή του με στόχο μια αγκαλιά με τον δισεκατομμυριούχο ολοκληρώθηκε επιτυχώς, λίγο προτού απελπιστεί και την εγκαταλείψει.

Ζαν ντ’ Αρκ. Η Καθολική Εκκλησία την έκαψε ζωντανή ως «μάγισσα» και μετά την ανακήρυξε «Αγία». Έκανε θαύματα για τον βασιλιά Κάρολο, αλλά εκείνος την άφησε στην τύχη της

Ζαν ντ’ Αρκ. Η Καθολική Εκκλησία την έκαψε ζωντανή ως «μάγισσα» και…

Κρητικός παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγιά Σοφιά

Κρητικός παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγιά Σοφιά

Ποια η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια Έτσι θα τα εξαφανίσετε από το σπίτι σας!

Ποια η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και…

Μια Ελληνίδα, παντρεμένη με Κορεάτη, μας δείχνει πώς είναι η ζωή στη Σεούλ

Η Αρτεμις είναι Ελληνίδα, παντρεμένη με έναν Κορεάτη και ζει στη Σεούλ.

14 γρίφοι για κοφτερά μυαλά που μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους όλη τη νύχτα

Table of Contents Hide 14 γρίφοι για κοφτερά μυαλά που μπορούν να…

Καπραβέλος: Αυξάνεται η θνητότητα, λόγω λειψού προσωπικού

“Αν δυο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας δεν μπορούμε να οργανώσουμε…

Άστεγος 8χρονος ξεκίνησε τη δική του δουλειά και κατάφερε να βάλει σε διαμέρισμα την οικογένειά του [φωτο+βίντεο]

Άστεγος 8χρονος ξεκίνησε τη δική του δουλειά και κατάφερε να βάλει σε…