Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει για τη διαδικασία απομάκρυνσης των μικρών άγριων ζώων από τον αστικό ιστό

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει τους πολίτες ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε  η  διαδικασία τοποθέτησης παγίδων για τον  εντοπισμό και την ασφαλή απομάκρυνση από τον αστικό ιστό, των μικρών άγριων θηλαστικών ζώων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε διάφορα σημεία εντός της πόλης της Κοζάνης.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το φαινόμενο, πραγματοποιήθηκαν επαφές και αλληλογραφία του Περιφερειάρχη με φορείς και υπηρεσίες, ώστε να βρεθεί μια λύση για το ζήτημα. Δόθηκε εσφαλμένη εντύπωση από κάποια στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία δεν γνωρίζουν το θέμα, ότι η Περιφέρεια είναι αυτή που έχει την αρμοδιότητα της περισυλλογής των άγριων ζώων.

Τελικά, καθώς δεν είχαν αποτέλεσμα οι επαφές, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και το συντονισμό της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Αικατερίνης Δαδαμόγια, βρέθηκαν παγίδες σύλληψης και προετοιμάστηκε επέμβαση, ώστε να περισυλλεγούν και να αναγνωριστούν τα εν λόγω ζώα τα οποία προκαλούν όχληση στους πολίτες. Έπειτα από επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, ώστε να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη αδειοδότηση, εγκρίθηκε άμεσα το αίτημά μας και ορίστηκε από το Υπουργείο η ερευνητική ομάδα η οποία ανέλαβε το εγχείρημα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Καθηγητή Δασολογίας του ΑΠΘ, Δρ. Μπακαλούδη Δημήτριο για την άμεση κινητοποίησή του και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κοζάνης για την πρόθυμη ανταπόκρισή του στο κάλεσμα  της Περιφερειακής Αρχής, ώστε να συμβάλλει στο εγχείρημα, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Υ          πενθυμίζουμε στους φορείς και στους πολίτες ότι η παρουσία εγκαταλελειμμένων κτισμάτων και οικοπέδων, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα από τους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό τους, αποτελεί καταφύγιο για τέτοια ζώα και ευνοεί την παραμονή τους εντός του αστικού ιστού. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε από την πλευρά μας, στην εξάλειψη του φαινομένου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

 

You May Also Like

Κωσταράζι – Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. (Φωτογραφίες)

Μέσα σε ένα ηλιόλουστο πρωινό πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην Τοπική Κοινότητα Κωσταραζίου

30χρονη με σύνδρομο down που δε τη προσλάμβανε κανείς έφτιαξε δική της επιχείρηση και οι πελάτες κάνουν ουρές

Table of Contents Hide 30χρονη με σύνδρομο down που δε τη προσλάμβανε…

Ευχαριστίες της Ακαδημίας Α.Σ. Καστοριά 1980 προς τον κ. Αχιλλέα Υφαντίδη

Ευχαριστίες της Ακαδημίας Α.Σ. Καστοριά 1980 προς τον κ. Αχιλλέας Υφαντίδης

Φωτογραφίες του Βασίλη Παπάζογλου από τη συγκέντρωση αγροτών στη Λεωφόρο των Κύκνων

Εικόνες από τη χθεσινή βραδιά!

Τιμητικοί Έπαινοι από τον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, στον Αρχιμουσικό και τα Μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς

Τιμητικοί Έπαινοι από τον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, στον Αρχιμουσικό και τα…

Ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας στον Σεβασμιώτατο

Ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας στον Σεβασμιώτατο

Ο Σ.Ε.Γ. σχολιάζει το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σ.Γ.Κ. λίγες ημέρες πριν από την έκθεση της Αθήνας

Ο Σ.Ε.Γ. σχολιάζει το δελτίο τύπου που εξέδωσε  ο Σ.Γ.Κ. λίγες ημέρες…

Η Καστοριά είπε ναι στο ποδήλατο…

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με αποκορύφωμα την 22α Σεπτεμβρίου «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

Τεύχος του εκκλησιαστικού περιοδικού «Άγιος Μηνάς» αφιερωμένο στο νέο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο

Τεύχος του εκκλησιαστικού περιοδικού «Άγιος Μηνάς» αφιερωμένο στο νέο Μητροπολίτη Σισανίου και…