Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο»

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για τους 17 Βιώσιμους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, Global Week to #Act4SDGs, καλεί για δράση όλους –ηγέτες, πολίτες, οργανώσεις και θεσμούς- να θέσουν τους Παγκόσμιους Στόχους, στο επίκεντρο των σχεδίων τους. Ειδικότερα, φέτος, λόγω της απειλής της παγκόσμιας πανδημίας, η διεθνής κοινότητα, έχει έναν ακόμα κοινό στόχο, την νίκη επί του COVID-19 που μας αγγίζει όλους και αφορά την υγεία μας, τις συνθήκες διαβίωσής μας, την ίδια την ελευθερία μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία in action for a better world «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» η οποία θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Η πρωτοβουλία αυτή συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των 17 Παγκόσμιών Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των Υπεύθυνων Οργανισμών -Επιχειρήσεων – Συλλόγων και των Ενεργών Πολιτών στην υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κοινωνιών του τόπου μας.

Με τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία in action συνάδει τόσο με τους εθνικούς, τοπικούς και προσωπικούς στόχους του καθένα μας, ως Υπεύθυνοι Οργανισμοί & Ενεργοί Πολίτες, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς και ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας, χορηγιών,  εθελοντικών καθαρισμών περιβάλλοντος καθώς και την συμπλήρωση και διανομή διαδικτυακού υλικού γνωστοποίησης των 17 Παγκόσμιων Βιώσιμων Στόχων με έμφαση στις Βιώσιμες Πόλεις και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

You May Also Like

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων” στην Καστοριά

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ξεκίνησε η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ξεκίνησε η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς»

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό για την Προστασία της Αναπαραγωγής των Ιχθύων

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής…

Σύλλογος “Μαζί Σου”: Κοπή Βασιλόπιτας με BOLLYWOOD & ORIENTAL

Ο Σύλλογος Γονέων και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών “Μαζί…

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Φλώρινα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων από τις…

Εφετείο: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ειδικός φρουρός

Δις ισόβια στον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον Κοσμά Τζέλιο

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση μεταπτυχιακών σπουδών από τον TAP στο ΤΕΙ Καστοριάς

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση μεταπτυχιακών σπουδών από τον TAP στο ΤΕΙ…