Η Περιφέρεια επικοινωνεί και ενημερώνει

Του Θανάση Μπατσόπουλου

Στο πλαίσιο του σεβασμού της Διοίκησης της Περιφέρειας προς τους φορείς και τους πολίτες, πραγματοποίησε άλλη μια ημερίδα στην Καστοριά, όχι μόνον να δώσει την ευκαιρία στους φορείς και ιδιαίτερα στους τρεις Δημάρχους του Νομού να εκθέσουν τα πεπραγμένα, αλλά και να απαιτήσουν για τα έργα που εκκρεμούν.

Όχι μόνον οι πολίτες να καταθέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς, αλλά να ενημερώσει για τα συγχρηματοδοτούμενα και αναπτυξιακά  προγράμματα για τους Δήμους και να εξηγήσει συν τω χρόνω τους λόγους που κάποια πολύ σημαντικά έργα σκοντάφτουν από λάθος επιλογές του παρελθόντος και αποτελούν την αιτία αυτές οι επιλογές για καινούργιες χρονοβόρες διαδικασίες για την υλοποίησή τους και για τις οποίες όμως έχουν ξεκινήσει επίμονες και επίπονες προσπάθειες για την σμίκρυνση του χρόνου υλοποίησής τους.

Δεν θα πρέπει λοιπόν σε καμιά περίπτωση να υπάρχει δισταγμός για να χαρακτηρισθεί αυτή η δημοκρατική κατά τα άλλα συμπεριφορά της Περιφερειακής Διοίκησης και του Περιφερειάρχη όχι μόνον σαν πρωτόγνωρη αλλά το ότι είναι μια επιλογή  προς τη σωστή κατεύθυνση που θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα όχι μόνον από την Περιφέρεια,  αλλά και από όλους τους φορείς που εκλέγονται για να υπηρετήσουν  τα συμφέροντα των πολιτών.

Θα λέγαμε όμως συν τω χρόνω πως τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν με ξεκάθαρο τρόπο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στα ΜΜΕ και Κοινωνικής  Δικτύωσης για τη σωστή ενημέρωση από την πλευρά τους προς τους πολίτες ,αλλά και στους ίδιους τα σχόλιά τους, που είναι υποχρέωσή τους  να στηρίζονται στην αλήθεια των γεγονότων και όχι σε διαθέσεις που παραπληροφορούν.

Επίσης θα λέγαμε πως δεν αρκεί να αρκεστούν μόνον από τις απαντήσεις που πήραν  από τη συνέντευξη που παρεχώρησε ο Περιφερειάρχης για προβλήματα της επικαιρότητας όπως για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Πόλης με 10.000.000 ευρώ για τις 400.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων για τους νηπιακούς σταθμούς, την επιδότηση ρεύματος – χωρίς εξαίρεση- στις οικογένειες της Δυτική Μακεδονίας,  το φυσικό αέριο, το Φράγμα Νεστορίου με το αρδευτικό, τη λίμνη και τους γουνοποιούς.

Θα πρέπει να ενημερωθούν απαραίτητα,  μελετώντας προσεκτικά όλη την ομιλία του Περιφερειάρχη που θα τους αποσταλεί από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας μέσα από την οποία θα αντλήσουν λεπτομέρειες  για όλα τα θέματα έτσι ώστε τα σχόλιά τους  να μην αμφισβητούνται.

Και τούτο, ας μην το ξεχνάμε, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει αναφορές και σχόλια που σε καμιά περίπτωση δεν προάγουν την  δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ευτυχώς από λίγους…

 

You May Also Like

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης τον Απρίλιο του 2018

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης τον Απρίλιο του 2018

Παιδιά και Διαδίκτυο: Αυτές είναι οι οδηγίες της Google στους γονείς για ασφαλές σερφάρισμα

Παιδιά και Διαδίκτυο: Αυτές είναι οι οδηγίες της Google στους γονείς για…

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Δεκεμβρίου

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη…

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν…

Δ. Κοσμίδης στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Ζευκλή στη διοίκηση του Δήμου Βοΐου: “Αυτά γίνονται από την πρώτη στιγμή. H Δημοτική Αρχή (Βοΐου) επέλεξε ένα δρόμο μοναχικό για να διοικήσει το Δήμο. Δυστυχώς σε διάφορες επιχειρήσεις του δήμου διοικούν άτομα που δεν είναι καν εκλεγμένα και παίρνουν αποφάσεις πολλών εκατομμυρίων” (Βίντεο)

Δ. Κοσμίδης στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Ζευκλή στη διοίκηση του…

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου του Καρεώτου στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου του Καρεώτου στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου

Εκδήλωση-διάλεξη στην Καστοριά με θέμα:  «Το υπερφυές θαύμα της εμφάνισης της Παναγίας μας σε μαχητή του έπους του ΄40 στη Βόρειο Ήπειρο και τα εξ αυτού Θεία μηνύματα»

Εκδήλωση-διάλεξη στην Καστοριά με θέμα:  «Το υπερφυές θαύμα της εμφάνισης της Παναγίας…

Παραλαβή-Διανομή προϊόντων από την   Π.Ε. Καστοριάς στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Παραλαβή-Διανομή προϊόντων από την   Π.Ε. Καστοριάς στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Η πορεία υλοποίησης των έργων για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με κλιμάκιο του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Η πορεία υλοποίησης των έργων για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Δυτικής…