Η προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη: Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό απροστάτευτους

«θα είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Εγρήγορση και υγειονομική, αλλά και εγρήγορση οικονομική»

Την προσωπική του δέσμευση ότι θα στηριχθεί ο κλάδος του τουρισμού και ειδικά οι εργαζόμενοι, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί στη Ρόδο, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων για θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

«Ειδικά τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να τους αφήσουμε απροστάτευτους» τόνισε ο πρωθυπουργός ζητώντας μάλιστα από τους εκπροσώπους τους, που παρίσταντο στη σύσκεψη, να του δώσουν το υπόμνημα με τις προτάσεις πάνω στα ζητήματα που είχαν νωρίτερα επισημάνει. Στη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η επιτυχία της πρώτης φάσης αντιμετώπισης του κοροναϊού πιστώνεται σε όλους τους πολίτες, τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει στη νέα φάση τώρα να περιορίσουμε τα προβλήματα εν τη γενέσει τους, διότι όπως τόνισε ο κοροναϊός δεν έχει εξαφανιστεί και είναι μαζί μας.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι σημαντικοί πόροι που θα έχουμε στη διάθεσή μας ενώ εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο μεταξύ Αυτοδιοίκησης και φορέων.

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ειδικά τους εποχικά εργαζόμενους, απροστάτευτους στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται, να προστατεύσουμε το εισόδημα και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο η οποία θέλω να πιστεύω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα είναι μια πολύ διαφορετική περίοδος από την σημερινή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά η Κυβέρνηση αυτή έκανε ένα ορισμό εποχικότητας για να μπορέσει να δώσει πρόσθετες οικονομικές παροχές. Είπε πολύ απλά ότι όποιος έχει το 50% του τζίρου του τους τρεις μήνες του καλοκαιριού ορίζεται ως εποχική επιχείρηση. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει προφανώς και για επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται πιο πολύ το χειμώνα. Κάναμε, όμως, ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε αυτό το πρόβλημα με ένα τρόπο που να είναι οικονομικά συνεπής».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο πρόγραμμα «Γέφυρα», ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είχε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. «Για πρώτη φορά θεσμοθετήσαμε ένα πρόγραμμα και για τους συνεπείς δανειολήπτες για να αποτρέψουμε τη δημιουργία “κόκκινων” δανείων στο μέλλον» είπε. «Ακούω το επιχείρημα το οποίο αναφέρατε ότι ίσως μπορεί να επεκταθεί και πέραν των περιπτώσεων όπου έχουμε προσημείωση την πρώτη κατοικία. Πάντως, θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να καλύψει συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν ως προσημείωση την πρώτη κατοικία τους και οι οποίοι είδαν αποδεδειγμένα το εισόδημά τους να μειώνεται πολύ σημαντικά ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που συνδέεται με τον κορονοϊό. Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο θέλω να σας ξαναπώ είναι ότι μέχρι που να περάσει αυτή η κρίση θα είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Εγρήγορση και υγειονομική, αλλά και εγρήγορση οικονομική», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

You May Also Like

Ινδία – Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 250.000 οι νεκροί

Με τραγικό ρεκόρ 4.205 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες ξεπεράστηκε…

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την πανδημία και…

Πανελλαδικές 2024: Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Γλίτωσε από τον εφιάλτη των ναρκωτικών και στα 42 του πήρε πτυχίο στην Ιατρική

Γλίτωσε από τον εφιάλτη των ναρκωτικών και στα 42 του πήρε πτυχίο…

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το 5ο σχέδιο νόμου της αθλητικής μεταρρύθμισης «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός Αθλητισμός (e-sports), Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας»

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το 5ο σχέδιο νόμου της αθλητικής μεταρρύθμισης «Αθλητικός…

Βρέθηκε στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ που απήχθη από την Κηφισιά

Βρέθηκε στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ που απήχθη από την Κηφισιά

Washington Post: Ελληνικό διυλιστήριο «σπάει» τις κυρώσεις και προμηθεύει με ρωσικό πετρέλαιο ακόμη και το αμερικανικό Πεντάγωνο

Ντοκουμέντα από την WP για τον τρόπο που το αμερικανικό Πεντάγωνο προμηθεύεται ρωσικό πετρέλαιο

«Τουρισμός για Όλους»: Βγήκαν τα αποτελέσματα- Πώς θα δείτε εάν κληρωθήκατε

Κληρώθηκαν οι 107.204 δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Παγώνη: Η Δανία πέταξε τις μάσκες γιατί έχει 90% εμβολιασμένους – Μην ξεσηκωνόμαστε με 300.000 ανεμβολίαστους άνω των 60

Παγώνη: Η Δανία πέταξε τις μάσκες γιατί έχει 90% εμβολιασμένους – Μην…