Η προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη: Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό απροστάτευτους

«θα είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Εγρήγορση και υγειονομική, αλλά και εγρήγορση οικονομική»

Την προσωπική του δέσμευση ότι θα στηριχθεί ο κλάδος του τουρισμού και ειδικά οι εργαζόμενοι, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί στη Ρόδο, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων για θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

«Ειδικά τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να τους αφήσουμε απροστάτευτους» τόνισε ο πρωθυπουργός ζητώντας μάλιστα από τους εκπροσώπους τους, που παρίσταντο στη σύσκεψη, να του δώσουν το υπόμνημα με τις προτάσεις πάνω στα ζητήματα που είχαν νωρίτερα επισημάνει. Στη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η επιτυχία της πρώτης φάσης αντιμετώπισης του κοροναϊού πιστώνεται σε όλους τους πολίτες, τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει στη νέα φάση τώρα να περιορίσουμε τα προβλήματα εν τη γενέσει τους, διότι όπως τόνισε ο κοροναϊός δεν έχει εξαφανιστεί και είναι μαζί μας.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι σημαντικοί πόροι που θα έχουμε στη διάθεσή μας ενώ εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο μεταξύ Αυτοδιοίκησης και φορέων.

«Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ειδικά τους εποχικά εργαζόμενους, απροστάτευτους στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται, να προστατεύσουμε το εισόδημα και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο η οποία θέλω να πιστεύω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι θα είναι μια πολύ διαφορετική περίοδος από την σημερινή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά η Κυβέρνηση αυτή έκανε ένα ορισμό εποχικότητας για να μπορέσει να δώσει πρόσθετες οικονομικές παροχές. Είπε πολύ απλά ότι όποιος έχει το 50% του τζίρου του τους τρεις μήνες του καλοκαιριού ορίζεται ως εποχική επιχείρηση. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει προφανώς και για επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται πιο πολύ το χειμώνα. Κάναμε, όμως, ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε αυτό το πρόβλημα με ένα τρόπο που να είναι οικονομικά συνεπής».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο πρόγραμμα «Γέφυρα», ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είχε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. «Για πρώτη φορά θεσμοθετήσαμε ένα πρόγραμμα και για τους συνεπείς δανειολήπτες για να αποτρέψουμε τη δημιουργία “κόκκινων” δανείων στο μέλλον» είπε. «Ακούω το επιχείρημα το οποίο αναφέρατε ότι ίσως μπορεί να επεκταθεί και πέραν των περιπτώσεων όπου έχουμε προσημείωση την πρώτη κατοικία. Πάντως, θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να καλύψει συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν ως προσημείωση την πρώτη κατοικία τους και οι οποίοι είδαν αποδεδειγμένα το εισόδημά τους να μειώνεται πολύ σημαντικά ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που συνδέεται με τον κορονοϊό. Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο θέλω να σας ξαναπώ είναι ότι μέχρι που να περάσει αυτή η κρίση θα είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Εγρήγορση και υγειονομική, αλλά και εγρήγορση οικονομική», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

You May Also Like

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ ντύθηκε «Μικρός Πρίγκιπας» κι έστειλε το δικό του μήνυμα

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ, ο οποίος φόρεσε τη…

Αράχωβα: Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ υποστηρίζει ότι έχει φωτογραφίες «που τον δείχνουν με συγκεκριμένο άτομο» (Βίντεο)

Οι φωτογραφίες που θα φέρει στο φως η δικηγόρος του ιδιοκτήτη

Κορωνοϊός: Σε lockdown από τη Δευτέρα 2/11 και το Βέλγιο

Κορωνοϊός: Σε lockdown από τη Δευτέρα 2/11 και το Βέλγιο

Washington Post: Αυτό το νησί στους 10 καλύτερους θαλάσσιους φθινοπωρινούς προορισμούς του κόσμου

Συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες, αξέχαστες γαστρονομικές απολαύσεις και απαράμιλλο φυσικό κάλλος.

Η Κέρκυρα υποδέχεται άμεσα τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes

Η Hellenic Seaplanes, η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα που θα επαναφέρει τις πτήσεις με υδροπλάνα από την Άνοιξη του 2024

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ μετά από 14 χρόνια γάμου

Μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από 15 ερωταπαντήσεις

  Πόσους σταυρούς προτίμησης μπορείτε να βάλετε στο ψηφοδέλτιο;

Εκλογές 2023: Πόσες μέρες δικαιούστε άδεια

Τι ισχύει για τους μισθωτούς με πενθήμερη και εξαήμερη απασχόληση – Πώς δίνεται άδεια στους δημοσίους υπαλλήλους

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Θεωρώ ότι είναι παράσημο το «λιάζονται» για τους μετανάστες

«Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πω ότι οι άνθρωποι που είναι στη χώρα έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο και στον ήλιο»

Ελληνική Επανάσταση είπατε; Μετά 203 χρόνια ίδιοι τσιφλικάδες, ίδιοι ραγιάδες, ίδια χάλια και… καλή λευτεριά, κάποτε!

Έχουν περάσει 203 χρόνια κι ακόμα ίδιοι τσιφλικάδες, ίδιοι ραγιάδες, ίδια χάλια! Ποια Επανάσταση;